18. november 2019
Kim Frost er stolt over at drive Svogerslev Kro - en hel institution inden for mad og vine. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Kim Frost er stolt over at drive Svogerslev Kro - en hel institution inden for mad og vine. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gammel kro med god smag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gammel kro med god smag
Opdateret 19. januar 2016 kl. 10:16
Roskilde - 12. januar 2016 kl. 16:11
Af Merete Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man kan næsten mærke det historiske vingesus, når man træder ind ad døren til Svogerslev Kro. Hovedbygningerne, der kan dateres helt tilbage til slutningen af 1600-tallet, har bevaret et charmerende særkende med et nutidigt twist. Med en status som »Kongelig Priviligeret Post Kro« anno 1727 har det bragt historiske personer, menigmand, rig og fattig til Svogerslev, hvor der blev skiftet heste, mens passagererne kunne få en bid mad, en brændevin og et hvil.

arrow Læs også: Kro fra 1400-tallet til salg efter 37 år i familien

I dag er Svogerslev Kro stadig omdrejningspunktet for et hvil og et godt måltid mad, men her er også fester, møder og receptioner i de fem selskabslokaler, der i alt kan huse 300 gæster.

- Det er jo en gammel kro, og vi har nænsomt forsøgt at modernisere uden at ødelægge det historiske præg, siger forpagter Kim Frost.

Han har forpagtet Svogerslev Kro siden 1. november 2011 og overtog faktisk jobbet efter sin far, Flemming Petersen. Nok af samme årsag kan man ane en vis stolthed og et stærkt tilhørsforhold til stedet, som har været Kim Frosts arbejdsplads i rigtig mange år - også under faderens forpagtning.

- Det betyder meget for os at give gæsterne den allerbedste oplevelse. Køkkenet sørger også for, at alt er hjemmelavet, lige fra de syltede agurker til kogning af marmelade, bagning af brød og så videre. Vi vil gerne skille os ud ved at have et smagfuldt køkken, som kan lave alt lige fra en traditionel dansk frokost og a la carte til en perfekt sammensat gourmetmenu, siger Kim Frost.

Svogerslev Kro beskæftiger 13 fuldtidsansatte og knap 20 deltidsarbejdere. Ud over restaurant- og kroafdelingen, råder kroen over 18 værelser, fordelt på tre matrikler.

- I dag tilbyder vi dagens ret fra mandag til torsdag, men faktisk startede det udelukkende som et tilbud til vores værelsesgæster. For at gøre tilbuddet så smidigt som muligt lægger vi en ugeplan på nettet, og så ringer folk og bestiller i forvejen. Det fungerer rigtig godt, siger Kim Frost og tilføjer, at Svogerslev Kro også leverer temmelig meget mad ud af huset.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk