23. november 2017
Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fund af pesticider i dit drikkevand: Her er Fors udmelding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fund af pesticider i dit drikkevand: Her er Fors udmelding
Opdateret 07. september 2017 kl. 10:44
Roskilde - 07. september 2017 kl. 09:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fors A/S har fundet rester af pesticider under grænseværdien i vand fra det vandværk, der forsyner store dele af Roskilde. Budskabet er dog klart: Der er ingen sundhedsfare, vandet kan drikkes uden problemer.

arrow Læs også: Kort: Bor du her, så har du fået Fors' pesticid-vand

Der er fundet rester af pesticidet desphenyl-chloridazon i drikkevandet fra Hornsherred-værket, som forsyner Roskilde Kommune og en mindre del af det nordlige Lejre Kommune med drikkevand. Det er konklusionen på den laboratorie-undersøgelse, som Fors A/S, der leverer drikkevand i Roskilde, Lejre og Holbæk kommuner, netop har modtaget.

Fundet er heldigvis klart under grænseværdien for, hvor meget der må være i vandet. I prøven fra Hornsherred-værket har laboratoriet mål 0,017 mikrogram, mens grænseværdien - altså hvor meget der maksimalt må være i vandet - er på 0,1 mikrogram.

- Prøven viser heldigvis, at vi er mindst fem gange under grænseværdien, men det er ærgerligt, at det overhovedet findes i vores vand. Vores mål er helt at undgå pesticider i det vand, vi pumper op. Derfor sætter vi nu yderligere ressourcer ind på at finde den eller de boringer, hvor pesticidet findes, siger Leif Ordrup Pedersen, vandchef i Fors A/S.

Fors A/S har nu sendt prøver fra de boringer, hvorfra der hentes vand op til Hornsherred-værket til laboratoriet for yderligere test. De skal vise, hvilke boringer, som bidrager til forureningen. Når den forurenede boring er fundet, vil den blive lukket.

På Fors A/S hjemmeside vil det blive meldt ud, når vandet, der sendes ud fra Hornsherred-værket igen er fuldstændigt fri for rester af de 36 pesticider, som alle vandværker i Danmark skal tjekke for.

Fors A/S har også fået tjekket vandet fra sine to vandværker i Holbæk og et mindre vandværk i Lejre Kommune, der leverer vand til området omkring Kr. Såby. Her viste prøverne, at der ikke er pesticidrester i vandet.

En lang række af de mindre byer i Roskilde Kommune får ikke drikkevand fra Fors, men fra deres egne lokale vandværker med egne boringer.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk