19. januar 2021
Borgmester Joy Mogensen (S) har ikke en bebudet friskole med i tankerne, når hun og forligsparterne bag kommunens budget skal forsøge at opnå enighed i lokalsamfundet om at halvere Vor Frue Skole for at kunne bevare den. Foto: Per Christensen
Borgmester Joy Mogensen (S) har ikke en bebudet friskole med i tankerne, når hun og forligsparterne bag kommunens budget skal forsøge at opnå enighed i lokalsamfundet om at halvere Vor Frue Skole for at kunne bevare den. Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Friskole spiller ikke ind i samling af Vor Frue Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Friskole spiller ikke ind i samling af Vor Frue Skole
Roskilde - 19. oktober 2018 kl. 14:11
Af Kristian Jørgensen

Da byrådet som en del af næste års budget vedtog at halvere Vor Frue Skole, kom reaktionen prompte fra en gruppe forældre i byen: De opgiver den amputerede folkeskole og vil i stedet starte en friskole.

arrow Læs også: Borgernes sidste opråb: Det ender i landsbydød

Det har dog ikke stukket en kæp i hjulet på kommunens forsøg på at finde en fremtidig løsning for Vor Frue Skole. Den forhandles på plads frem mod starten af det nye år, og det får friskoleplanerne ikke indflydelse på.

- Mit parti har godt vidst, at der var en risiko for det her. Jeg håber stadig, at vi på det møde, der nu er indkaldt til med skolebestyrelsen og Spiloppen, kan finde en god måde at gå videre, og at det vil dæmpe lysten til at lave en friskole. Jeg kan godt forstå reaktionen, men vi har ikke taget stilling til, hvordan vi håndterer det i forligskredsen, siger borgmester Joy Mogensen (S).

Friskolekredsen har reageret på de planer, de har kunnet se i det vedtagne budgetforlig, men det er ifølge borgmesteren ikke slet ikke så nagelfast, at man kan drage endelige konklusioner.

Hun oplever tit kritik af, at politikerne bare følger forvaltningens forslag og ikke inddrager folk, og når de nu har vedtaget et forslag, der ikke er lagt fast i detaljer, går kritikken på, at planerne ikke er klare nok.

- Den usikkerhed, jeg fornemmer er baggrund for, at nogle samler sig om en friskole, er usikkerheden om, hvad der præcist kommer til at forløbe. Der er rigtig mange, der bare gerne vil vide, hvad der sker præcist med mit barn og min klasse, og der må vi bare sige, at det er en af svaghederne ved, at vi ikke bare tager et af forvaltningens forslag, siger Joy Mogensen.

arrow Skoleskrump møder massiv modstand til det sidste
29. december 2018 kl. 05:04 Opdateret: kl. 15:31
arrow Friskoleplaner rykker nærmere
12. december 2018 kl. 13:26 Opdateret: kl. 12:13
arrow De socialt tungeste skoler mister penge
09. november 2018 kl. 08:21 Opdateret: kl. 15:54
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk