15. oktober 2019
Skridt for skridt er forholdene blevet forværret for den forsamling, der har stået ved Fakta på Køgevej i mere end 30 år. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Skridt for skridt er forholdene blevet forværret for den forsamling, der har stået ved Fakta på Køgevej i mere end 30 år. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Friluftsfolket« ved Fakta blev forsøgt fordrevet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Friluftsfolket« ved Fakta blev forsøgt fordrevet
Roskilde - 11. december 2018 kl. 17:44
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

80 procent af beboerne i Ringparken er positive over for »friluftsfolket«, der holder til ved Fakta på Køgevej. De er faktisk et tryghedsskabende element konkluderede en rapport, som Boligselskabet Sjælland bestilte for to år siden, men de har hårdt brug for et skur og et toilet for ikke at være en gene for andre.

arrow Læs også: Hjemløse polakker sover i opgangene

Rapporten fra Kenneth Balfelt Team viser, at gruppen i en årrække er blevet forsøgt presset væk fra området.

I 2005 valgte Ringparkens afdelingsbestyrelse at nedrive et kun otte år gammelt miljøskur med siddepladser og toilet med den begrundelse, at der blev solgt narkotika, hvilket brugerne selv benægtede. Kommunen ville gerne sætte et nyt skur op, men det løb ud i sandet.

I 2013 blev der uden varsel pludselig fjernet en bænk ud mod Køgevej, som de holdt til ved. De flyttede derfor hen ved siden af Fakta, men her blev blomsterbedenes kant sænket, så der ikke længere er noget at sidde på.

Boligselskabet Sjælland bekræfter, at man i en periode har forsøgt at få gadens folk væk på grund af en række problemer med blandt andet misbrug og uorden.

- Rapporten er et skønmaleri for så vidt, at problemerne i gruppen er meget nedtonede. Vi taler om en gruppe på 40-50 personer, som indtager byrummet, og der ligger en børnehave, hvor forældrene er blevet råbt efter, når de henter deres børn, siger Jonas Whitehorn fra boligselskabet.

Når det er sagt, vil boligselskabet i dag gerne følge rapportens anbefalinger om at få skabt nogle faciliteter i samarbejde med brugerne, inden der bliver bygget et nyt kompleks på Fakta-grunden. Lokalplanen kommer i høring denne vinter, så det kan ske inden for et år.

Boligselskabet foreslog allerede i 2015 kommunen at opføre et skur for at løse problemet, og sidste år blev det også et valgløfte. De undrer sig over, at forvaltningen ikke har foretaget sig noget, men er glade for, at Daniel Prehn (S) tog sagen op i plan- og teknikudvalget i sidste uge.

arrow Et skur til øldrikkerne ved Fakta har trukket ud i årevis
08. december 2018 kl. 05:24 Opdateret: kl. 16:55
arrow Øldrikkere er ud i kulden når byggeriet starter
08. december 2018 kl. 04:21 Opdateret: kl. 16:55
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk