23. oktober 2021
Hedegårdenes Skole har kun lidt over halvdelen af distriktets børn gående på skolen. Den er en af de fire folkeskoler i Roskilde, som nu skal være bedre til at fortælle den gode historie om sig selv for at vende fravalget. Foto: Kim Rasmussen
Hedegårdenes Skole har kun lidt over halvdelen af distriktets børn gående på skolen. Den er en af de fire folkeskoler i Roskilde, som nu skal være bedre til at fortælle den gode historie om sig selv for at vende fravalget. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fravalgte skoler skal mane dårlige rygter til jorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fravalgte skoler skal mane dårlige rygter til jorden
Roskilde - 12. november 2020 kl. 16:52
Af Kristian Jørgensen

Skru op for charmen. Det er kernen i, hvordan fire skoler i Roskilde skal lykkes med at få flere børn i deres distrikt til at vælge den lokale folkeskole.

arrow Læs også: Otte millioner kroner til at forskønne fire byskoler

Det er Østervangsskolen, Hedegårdenes Skole, Tjørnegårdskolen og Sct. Jørgens Skole, der har problemer med, at alt for mange børn i deres distrikter vælger at gå på andre skoler.

Det er de og kommunen ved at gøre noget ved, og som en del af det arbejde har de talt med forældrene om, hvorfor de har valgt skolerne fra.

Det er der kommet fire anbefalinger ud af, som alle går på bedre kommunikation: Styrk den professionelle kommunikation, brug skolens forældre til at sprede den gode historie, styrk info-aftenen og få bedre fat i områdets dagtilbud.

Skole- og børneudvalgsformand Jette Henning (S) synes ikke, det går for meget op i glat kommunikation frem for substansen i skolernes tilbud.

- Det her er et led i det, vi har sat i gang. Man har spurgt forældrene, der har fravalgt skolen, hvorfor de har gjort det, og man kan se, det har været på baggrund af mavefornemmelser, negative historier og rygter mere end viden om skolerne. Det er det, man vil opruste, ved at skolerne bliver bedre til at kommunikere, hvem de er, og hvad de kan. Og når man gør det, kigger man samtidig på sig selv. Hvad vil vi gerne være kendt for, og hvad synes vi, at vi er gode til? På den måde får man en reflektion over, hvad man kunne gøre bedre, siger hun.

Venstres Jette Tjørnelund synes dog, at budskaberne går for lidt på substansen og for meget på kommunikation. Hun synes, man skal være mere nysgerrig i forhold til, hvordan man andre steder er lykkedes med at gøre skoler i udsatte områder populære ved at tage fat på mere grundlæggende elementer i skolernes hverdag.

- Det er nemt at sige, det er kommunikation, men hvis der ligger noget grundlæggende, hvor Roskildes kommuneskoler dels kan lære af hinanden, men også af friskoler og skoler i andre kommuner, så skal vi da gøre det, siger hun.

arrow Forskønnelse skal trække flere elever til fire skoler
14. marts 2021 kl. 12:50 Opdateret: kl. 15:05
arrow S vil forskønne fravalgte skoler
28. maj 2020 kl. 15:16 Opdateret: kl. 13:40
arrow - Fravalg handler om fordomme
13. maj 2020 kl. 14:03 Opdateret: kl. 12:08
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk