13. juni 2021
Når Jørgen Aufeldt (til højre) stopper som formand for Roskilde Idræts Union, er Frank Veje Jakobsen klar til at tage over. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Når Jørgen Aufeldt (til højre) stopper som formand for Roskilde Idræts Union, er Frank Veje Jakobsen klar til at tage over. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formandsskifte i RIU: Formandskandidat sagde først nej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Formandsskifte i RIU: Formandskandidat sagde først nej
Roskilde - 18. januar 2020 kl. 14:13
Af Britt Nielsen

Jørgen Aufeldt meddelte allerede for to år siden på Roskilde Idræts Unions (RIU) repræsentantskabsmøde, at han ville tage en periode mere, men så var tiden også ved at være inde til, at en anden skulle have formandsposten.

arrow Læs også: Så kom de af med formanden

- Den første jeg tænkte på, var Frank, fortæller Jørgen Aufeldt, som inden han blev formand, havde været i bestyrelsen i fem år og kom ind i RIU via sit engagement i Himmelev-Veddelev Boldklub.

Frank er Frank Veje Jakobsen fra Roskilde Teamgym, som slet ikke har været en del af RIU. Han sagde i første omgang nej tak til at stille op.

- Jeg har spurgt fem-seks stykker, om det kunne være interessant for dem, men de har alle sagt nej, fortæller Jørgen Aufeldt.

I efteråret var jagten på en formandskandidat intensiveret, da de to år nærmede sig sin afslutning.

Tilfældigvis var Jørgen Aufeldt og Frank Veje Jakobsen til samme festlige sammenkomst, og her blev formandsposten igen nævnt.

- Og så var han ikke så afvisende, siger Jørgen Aufeldt og forklarer, at selvfølgelig skal formandsposten stadig klappes af på repræsentantskabsmødet den 12. marts, men han har endnu ikke oplevet, at bestyrelsens forslag er blevet afvist.

- Første gang jeg blev spurgt, passede det ikke ind i mit liv, fortæller Frank Veje Jakobsen, som dengang var formand for Teamgym, der er et aktivitetsudvalg under GymDanmark, tidligere Danmarks Gymnastikforbund.

Men Frank Veje Jakobsen var stoppet som formand for Teamgym, da han blev spurgt igen.

- Jeg er en idrætsmand, udover jeg selv har været teamgymnast i Gadstrup og vundet en masse. Jeg brænder for eliteidræt, siger han.

Naturligt valg

Frank Veje Jakobsen var primus motor på hele projektet omkring Idrættens Hus på Kildegården og det store springcenter. Det er her interviewet finder sted, mens der er aktivitetet i salene.

- Vi fik at vide af Roskilde Kommune, at hvis vi kunne samle foreningerne, så var de lydhøre, fortæller Frank Veje Jakobsen, som dengang præsenterede et oplæg for RIU og siden havde et tæt samarbejde med organisationen om byggeriet.

Han havde holdt en pause fra gymnastikken, indtil han havde børn, som skulle gå til gymnastik. Så blev han først træner og senere bestyrelsesmedlem.

- Jeg stiftede Gadstrup Teamgym, som senere er blevet til Roskilde Teamgym. Jeg gør kun ting i mit liv, som er udviklende og spændende, fortæller Frank Veje Jakobsen og kalder det helt naturligt, at han nu vil stå i spidsen for RIU.

RIU er først og fremmest en interesseorganisation.

- Politikerne har sjældent en viden om idræt, og så kan de godt løbe ud af en tangent nogle gange. Vi som RIU er høringspart på eksempelvis budgettet, fortæller Jørgen Aufeldt.

Misser Tour de France

Jørgen Aufeldt fortæller, at det bedste og værste han har været med til i RIU, er, at svømmehalsbyggeriet er kommet i gang. Her har RIU kæmpet for og fået gennemført, at der bliver 50 meter bassin.

- Tanken om svømmehallen var god, men så er 1000 mellemregninger gået galt. Jeg synes også, det er fedt, at vi har været med til forudsætningen for det her hus. Så godt som det er blevet, siger Jørgen Aufeldt med henvisning til Idrættens Hus.

Når Jørgen Aufeldt slipper RIU, har han planer om at udnytte sit medlemskab af Roskilde Golfklub, hvor han hverken har været på banen 2018 eller 2019.

- Og så skal jeg ud at fiske, siger Jørgen Aufeldt med et smil og indrømmer, at han formentlig bliver involveret i et eller andet igen på et tidspunkt, men han ved endnu ikke hvad.

Jørgen Aufeldt har et bud på, hvad den næste formand skal kaste sig over af opgaver.

- Et lille hint. De nye elite idrætsaftaler. Der ligger en besparelse i kortene, og det synes jeg, der skal arbejdes på at ændre. Jeg tror, Frank skal glæde sig til Tour de France 2021. Det er jeg lidt ked af ikke at være med til, siger Jørgen Aufeldt og nævner, at det endnu er uvist, hvor meget RIU bliver involveret i Tour de France.

Frank Veje Jakobsen er klar til at kaste sig over alle opgaverne.

- Meget af det kommer fra idrætten selv. Jeg må starte med at gå i lyttemode, siger Frank Veje Jakobsen.

arrow Idrætsunion fik endelig skiftet formand
04. juni 2020 kl. 18:24 Opdateret: kl. 13:45
arrow Se billederne: Idrætsfest slog alle rekorder
08. februar 2020 kl. 00:23 Opdateret: kl. 23:23
Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk