22. juli 2018
Christian J.D. Dirksen frygter, at den manglende lektørudtalelse til hans seneste roman er en tak for sidst fra lektørkorpset, fordi han tegnede et negativt portræt af en lektør i en af sine tidligere romaner.
Christian J.D. Dirksen frygter, at den manglende lektørudtalelse til hans seneste roman er en tak for sidst fra lektørkorpset, fordi han tegnede et negativt portræt af en lektør i en af sine tidligere romaner.
Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forfatter føler sig forfulgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forfatter føler sig forfulgt
Roskilde - 15. januar 2015 kl. 14:33
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Gadstrup-forfatteren Christian J.D. Dirksens tredje bind i sin krimiserie optræder der en lektør, som på alle måder misbruger sin stilling.

Han får penge for at lave lektørudtalelser, men gør det uden at læse bøgerne, selv om det kan få alvorlige konsekvenser for forfatterne og forlagene.

arrow Læs også: Forfatter er kommet i »bad standing«

Nu frygter Christian J.D. Dirksen, at dette portræt er årsag til, at DBC - Dansk BiblioteksCenter har afvist at bibliotekskatalogisere hans seneste roman i serien og give den en lektørudtalelse, hvilket kan skade salget til bibliotekerne, fordi det praktisk taget betyder, at de ikke kan se, at den er udkommet.

- Jeg må vel have lov til at have en dårlig person med i mine bøger? Portrættet var ikke ment som en kritik af lektørordningen, som den forvaltes af DBC. Jeg ville blot vise, hvor stor magt lektørerne har, siger han.

Christian J.D. Dirksen har som følge af afslaget begæret aktindsigt hos DBC for at få opklaret, hvordan »Kvit« er blevet behandlet og har modtaget svar. Selektionsgruppen på DBC havde i dette tilfælde valgt at lade en ekstern konsulent, der er praktiserende bibliotekar, vurdere, om bogen skulle bibliotekskatalogiseres eller ej, og det faldt ikke ud til forfatterens fordel.

»Middelmådig og triviel spændingsroman - det femte bind i en overordnet set middelmådig/dårlig serie. Sproget er ordinært (»Rugbrød med chorizo eller rullepølse, det var mulighederne når han ikke gad koge æg.«), personerne ligegyldige og i det hele taget en udgivelse man sagtens kan undvære da der findes mange bedre romaner i samme dur,« står der i konsulentens kommentar.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk