10. juli 2020
Sidste år vandt 2. klasse fra Viby Friskole finalen i playback. Til næste år er der udsigt til, at der kun bliver et lokalt show for Viby Skole, men forældre fra Gadstrup Skole forsøger at stable et lokalt show på benene i Gadstrup. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Sidste år vandt 2. klasse fra Viby Friskole finalen i playback. Til næste år er der udsigt til, at der kun bliver et lokalt show for Viby Skole, men forældre fra Gadstrup Skole forsøger at stable et lokalt show på benene i Gadstrup. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre vil redde playback

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre vil redde playback
Roskilde - 01. december 2019 kl. 17:29
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da det årlige playback-show sidste år kunne holde finale for 25. gang, var der mørke skyer i horisonten. KØR 10, som har stået for afviklingen i flere år, skulle lukke, og der var skolesammenlægning i Viby.

arrow Læs også: Coronavirus udskyder begge playback-shows

Senest meldte Gadstrup Skole ud, at der ikke var økonomi til at holde showet. Dermed var der udsigt til, at kun Viby Skole ville holde et lokalt show mandag den 30. marts i Dåstrup hallen. På Facebook var forældrene i Gadstrup kede af det, vrede og frustrede.

- Forrige fredag tog jeg et par timer og undersøgte, hvad det vil kræve, hvis vi skulle holde showet, siger Rasmus Flodgaard, som har to børn i henholdsvis 3. og 7. klasse på Gadstrup Skole.

- Ungerne går op i det med liv og sjæl. Det er en fest for eleverne, men også for lokalsamfundet, siger Rasmus Flodgaard og nævner, at der hvert år er 800-1000 tilskuere i hallen til byens show.

Torsdag aften var en lille gruppe forældre samlet, og hvis de kan samle 30.000 kroner ind, er Gadstrup sikret næste års playback-show.

- Alle aftaler er på plads, siger Rasmus Flodgaard og præciserer, at der til næste år ikke bliver tale om en finale mellem byerne, men det er håbet, at den kan være tilbage i 2021.

Forældrenes prioritet er lige nu, at playback ikke dør. Deadline er 31. december, da det vil tage tid for klasserne at øve deres nummer, og for at have tid i forhold til de praktiske ting. Hvis det lykkes at samle pengene ind, er det planen, at playback fremover primært skal finansieres ved at søge forskellige puljer. Derudover regner Rasmus Flodgaard, at de kommer til at få nogle penge tilbage fra eksempelvis moms, som kan danne base til de næste shows. Næste skridt bliver at stifte en forening. Det vil ske i januar.

- Men rent teknisk kører vi allerede nu, som om vi har en forening, siger Rasmus Flodgaard.

De frivillige forældre har endnu ikke nået at få lavet en facebook-gruppe, men den kommer.

- Hvis der er nogen, som vil donere til den gode sag, skal de hive fat i mig eller Maja Lundquist Høi, siger han.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk