20. oktober 2020
På Naturværkstedet Engen handler mange af aktiviteterne om udeliv. Stedet står til lukning, men nu vil en forældregruppe redde stedet ved at stifte en støtteforening.Foto: Kim Rasmussen
På Naturværkstedet Engen handler mange af aktiviteterne om udeliv. Stedet står til lukning, men nu vil en forældregruppe redde stedet ved at stifte en støtteforening.Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre vil redde fritidsklub med støtteforening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre vil redde fritidsklub med støtteforening
Roskilde - 18. april 2019 kl. 08:43
Af Lars Kimer

På onsdag den 24. april tegner meget til, at et flertal i Roskilde Byråd vil lukke fritidsklubben Engen i Jyllinge, som langt fra ligner en almindelig fritidsklub. På Engen foregår rigtig meget af samværet udendørs i skov, på eng, med æsler og uden computer.

arrow Læs også: Engen kan overleve på deltid

En gruppe forældre håber nu på, at byrådet er med på at udsætte lukningsbeslutningen frem til sommerferien. De vil bruge tiden på at oprette en støtteforening, som skal bakke Engen op, både økonomisk, men også med at sikre, at børnene kommer og bruger stedet.

- Det er de to argumenter, vi hører. Der kommer ikke nok børn, og der kan spares 300.000 kroner. Jeg mener, at begge ting er mulige at finde en løsning på, siger Lasse G. Staal, far til en datter på Engen og direktør i firmaet Addifab i Møllehaven.

Tidligere indsamlede et par af pigerne, der går på Engen 1450 underskrifter, og den opbakning synes en gruppe af forældre er værd at undersøge nærmere.

- Vi hører, at Engen skal lukke til efterårsferien. Så håber vi på, at politikerne vil give os ind til sommerferien til at undersøge mulighederne for en redning, siger Lasse G. Staal og fortsætter:

- Ærlig talt, så virker det lidt tosset at skære ned på klub-kvadratmeter med byggeri af boliger på vores sportsplads og med hele området mellem Værebrovej og Møllevej på vej til at blive boliger. Og med hensyn til at der ikke kommer nok unge på Engen, så tror jeg, det er en forældreopgave, der kan løses, siger Lasse G. Staal.

Forældregruppen har lavet et spørgeskema, som de offentliggjorde i går. Indtil nu har 44 personer svaret positivt.

- Det er alt fra folk, der vil have deres børn på Engen, til 26 personer, som tilkendegiver at de er villige til at betale alt fra 500 til +1500 kroner af egen lomme for at holde Engen åben, fortæller Lasse G. Staal.

- Vi tror, der ligger et stort uforløst støttepotentiale i Jyllinge. Folk, som gerne vil betale for, at Engen holdes åben. Det vil vi undersøge, siger Lasse G. Staal.

Artiklen er en forkortet version af en artikel bragt i DAGBLADET Roskilde. Du kan støtte god lokaljournalistik ved at købe adgang til hele artiklen og hele DAGBLADET Roskilde: Det kan du gøre her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Stor opbakning til at redde Engen med støtteforening
30. april 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 12:03
arrow Klub får en ekstra livline
25. april 2019 kl. 18:25 Opdateret: kl. 13:30
arrow Nu kommer øksen: Klub Engen ikke til at redde
05. april 2019 kl. 05:10 Opdateret: kl. 15:11
Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk