21. august 2019
Bestyrelsen tror ikke på en fremtid med 0.- 3. klasse på Vor Frue Skole. Skole- og børneudvalgsformand Jette Henning (S), mener ikke, at skolen nødvendigvis er inde i en langsom kvælning.
Bestyrelsen tror ikke på en fremtid med 0.- 3. klasse på Vor Frue Skole. Skole- og børneudvalgsformand Jette Henning (S), mener ikke, at skolen nødvendigvis er inde i en langsom kvælning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre tror ikke på skolens overlevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre tror ikke på skolens overlevelse
Roskilde - 18. marts 2019 kl. 13:41
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Troen på en fremtid for Vor Frue Skole og tilliden til den politiske vilje til at sikre dens overlevelse er væk blandt de syv forældre i skolebestyrelsen, der nu har nedlagt deres arbejde.

arrow Læs også: 34 børn starter torsdag på Vor Frue Skole

Skolebestyrelsen peger blandt andet på, byrådet har vedtaget en ordning, der stiller skolen ringere end i dag og ringere end i det budgetforlig, som skulle forestille at sikre overlevelsen for den lille skole. Det skulle ske ved at skære skolen ned til 0.-3. klasse og flytte dagtilbud ind på skolen, men da den selvejende institution Spiloppen ikke vil flytte ind på skolen, og der ifølge forvaltningen ikke er grundlag for et nyt kommunalt dagtilbud, skal Vor Frue Skole nu bare have skåret 4.-6. klasse fra og fortsætte som ren indskolingsskole.

- Det skriger jo til himlen. Det kan kun læses som, at det her er en langsom aflivning af Vor Frue Skole. Det er meget svært at tro på, at det skal være en bæredygtig model socialt og fagligt, både for lærere og elever, siger Dorte Pedersen, som er en af syv forældre i skolebestyrelsen..

Skole- og børneudvalgsformand Jette Henning (S) mener ikke, at det er umuligt for skolen at køre videre med 0. - 3. klasse. Udvalget har bedt forvaltningen undersøge, hvad de ledige lokaler på skolen nu kan bruges til, og det kan måske være noget, som er med til at understøtte skolen.

Hun påpeger desuden, at en kommende ressourcemodel for skolerne vil tilgodese de små skoler og give hver elev på Vor Frue Skole væsentligt flere penge end elever på andre skoler.

Det viser ifølge skolebestyrelsesformand Søren Egemar Knudsen netop, at hele manøvren er mislykket, og at politikerne har forsømt at tage deres ansvar på sig.

- Hvis ikke man kan få drift i en skole på 90 elever, får man det i hvert fald heller ikke med en skole på 40. Der er ikke noget økonomisk rationale i det, og der efterlyser jeg noget politisk mod, siger han.

Nogle forældre har allerede taget konsekvensen af situationen på Vor Frue Skole og har flyttet deres børn. En af dem er Kristian Emil Petersen, som sad i bestyrelsen, men nu har flyttet sit barn.

- Mit barn gik i den klasse, hvor der kun var otte tilbage, og to af dem valgte at flytte, og det synes vi ikke, vi kunne forsvare. Vigtigst af alt ville vi ikke give vores barn et brud i livet efter 3. klasse, siger Kristian Emil Petersen, der har flyttet sit barn til Absalons Skole, hvor også fire andre børn fra Vor Frue er skiftet til.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde mandag den 18. marts. Du kan købe adgang til at læse dagens avis på linket her:

arrow Pia Olsen Dyhr ude med riven efter skoleafvikling i Roskilde
09. maj 2019 kl. 14:48 Opdateret: kl. 14:32
arrow Forvaltning foreslår at lukke Vor Frue Skole helt
04. april 2019 kl. 14:15 Opdateret: kl. 14:15
arrow Vor Frue Skole: Byrådet gav sig ikke
28. marts 2019 kl. 17:02 Opdateret: kl. 14:13
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk