5. december 2020
Et nyt håndværkerkollegium kommer til at ligge lige op ad Roskilde Tekniske Skole, hvis BRFfonden får sine ønsker igennem hos kommunen. Foto: Kim Rasmussen
Et nyt håndværkerkollegium kommer til at ligge lige op ad Roskilde Tekniske Skole, hvis BRFfonden får sine ønsker igennem hos kommunen. Foto: Kim Rasmussen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fond vil bygge kollegium for håndværkere på Musicon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fond vil bygge kollegium for håndværkere på Musicon
Roskilde - 15. september 2020 kl. 18:36
Af Kristian Jørgensen

Et nyt håndværkerkollegium er på vej til Roskilde, hvor BRFfonden har udset sig Musicon som placering.

arrow Læs også: Elever laver coronavenlige siddemøbler

Fonden har planer om tre håndværkerkollegier, hvoraf det ene altså skal ligge i Roskilde.

- Vi vil gerne opføre det i Roskilde, fordi det er et af de steder i Danmark, hvor der en koncentration af erhvervsuddannelser inden for byggeri, og vores sigte med kollegiet er at understøtte de uddannelser. Der har vi diskuteret med Roskilde Kommune, om vi kunne være i det område, og det ser de på i øjeblikket. Men det er i den forberedende fase, så der kan ske meget endnu, siger Kristian May, direktør i BRFfonden.

Kollegiet skal i givet fald ligge i området omkring skatehallen Hal 12, hvilket har ført til, at Roskilde Kommune nu skal træffe en afgørelse om Hal 12's fremtid.

Fonden har udset sig Musicon, fordi det ligger tæt på uddannelserne og i et område med erhvervsaktivitet. At det ligger i en ny, hip og kreativ bydel har ikke været afgørende, men det kan måske også spille ind i forhold til at byggeriuddannelserne mere attraktive.

- Vi håber at skabe et miljø i forhold til de rammer, der er, i og med vi stiller værkstedsfaciliteter til rådighed. Vi håber, at det samlet bidrager til at øge prestigen for de her fag og i det hele taget for håndværk, siger Kristian May.

Håbet er at have et færdigt kollegium til 80 beboere i 2025 - med de forbehold, der må være for et projekt på det stadie.

Det første håndværkerkollegium bliver opført i Horsens.

arrow Skoleelever skal lære om genbrugsbeton
21. august 2020 kl. 15:54 Opdateret: kl. 11:51
arrow Nye skoleværksteder er fleksible og grønne
21. august 2020 kl. 15:14 Opdateret: kl. 11:48
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk