16. juli 2020
Roskilde Vineyard og præst Simon Hoel Mortensen gør meget ud af at komme uden for kirkevæggene og opfylde de behov, der er i byen. I julen har de blandt andet gjort det ved at give gaver til børn fra mindre bemidlede familier. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Roskilde Vineyard og præst Simon Hoel Mortensen gør meget ud af at komme uden for kirkevæggene og opfylde de behov, der er i byen. I julen har de blandt andet gjort det ved at give gaver til børn fra mindre bemidlede familier. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folk forveksler frikirke med vinhandel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folk forveksler frikirke med vinhandel
Roskilde - 29. december 2017 kl. 14:46
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er blevet mere synligt i gadebilledet, at der findes en frikirke ved navn Vineyard i Roskilde. De flyttede for to år siden ind i en tidligere magnetbutik på hjørnet af Søndre Ringvej og Havsteensvej på kanten af Musicon-bydelen, som med sin kulturhippe profil og spirende iværksættermiljø er det nærmeste, Roskilde kommer på Kødbyen.

arrow Læs også: Frikirke tager imod legetøj til julegaver

Sammenligningen er ikke tilfældig, men kommer fra præst Simon Hoel Mortensen. »Det skal jeg måske ikke citeres for« tilføjer han dog, men det siger noget om Roskilde Vineyards selvforståelse og ambitioner som en ung og uhøjtidelig kirke med åbne døre.

Frikirken flyttede for to år siden, da de ikke længere kunne leje sig ind den apostolske kirke i Hedegade, som dog stadig er gode venner af Roskilde Vineyard. Da magnetbutikken flyttede på samme tid, lå det lige for.

- Jeg havde også personligt set lidt til Musicon og de ting, der foregår her. Det er broget, mangfoldigt, der er høj frivillighed og masser af kultur, siger Simon Hoel Mortensen.

I Roskilde Vineyard har de da også mærket, at de har fået ny adresse. Der passerer flere mennesker forbi, og flere af dem stikker hovedet ind.

- Vi har oplevet en større omtale. Især har vi mærket, at folk fra tid til anden kommer ind og spørger, om man kan købe vin her, siger frikirkepræsten.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde fredag den 29. december. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Doner dit brugte legetøj til et barn der trænger
22. november 2018 kl. 16:38 Opdateret: kl. 14:14
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk