8. august 2020
Roskilde Katedralskolede dannede 9. november ramme for en voldsepisode, som har ført til hjemsendelsen af 10 elever. Foto: Jens Wollesen
Roskilde Katedralskolede dannede 9. november ramme for en voldsepisode, som har ført til hjemsendelsen af 10 elever. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Fødselsdagstæsk« er årsag til 10 hjemsendelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Fødselsdagstæsk« er årsag til 10 hjemsendelser
Opdateret 18. november 2018 kl. 20:25
Roskilde - 18. november 2018 kl. 09:19
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et bizart fødselsdagsritual er tilsyneladende grunden til, at en elev på Roskilde Katedralskole er blevet udsat for vold, og 10 andre er hjemsendt.

arrow Læs også: Elevråd: Volden må ikke blive normal

Ifølge Dagbladet Roskildes oplysninger handler det om, at en elev fik »fødselsdagstæsk« på sin 16 års fødselsdag den 9. november.
Det skete ved, at 10 andre elever fik lov at tæve ham i 16 sekunder, men det udviklede sig formentlig mere alvorligt, end fødselsdagsbarnet havde forestillet sig.

Skolens rektor, Claus Niller, har kun oplyst, at der har været en voldsepisode, som er blevet filmet og delt på sociale medier.

Han kan ikke udtale sig om, hvad der er sket, men han har set optagelsen.

- Vi har set, hvad vi har set, og vi tager på det kraftigste afstand fra det. Det skal ikke ske på Roskilde Katedralskole, siger rektoren.

At dømme efter en stribe reaktioner på Facebook er fødselsdagsvolden dog et ritual, som har været anvendt på skolen før.

Voldsepisoden er meldt til politiet, og Roskilde Katedralskole har hjemsendt de 10 elever, mens en af de i første omgang 11 hjemsendte nu er frikendt.

Skolen har stillet de 10 hjemsendte sanktioner i udsigt i form af midlertidig eller permanent bortvisning. Det kan de nu reagere på i en høringsperiode, der i første omgang varer fem dage og kan blive forlænget op til 14 dage.

Gymnasiets sanktioner er uafhængige af, hvad politiet finder frem til. Midt- og Vestjællands Politi bekræfter, at de har modtaget en skriftlig anmeldelse og er ved at undersøge forholdene, men der er endnu ikke taget stilling til, hvad de 10 anmeldte elever kan forvente sig fra politiets side.

arrow Gymnasier er åbne for at give bortviste en ny chance
04. december 2018 kl. 13:34 Opdateret: kl. 12:30
arrow Katedralskolen: Tæsk er ikke inkluderende
04. december 2018 kl. 12:30 Opdateret: kl. 12:30
arrow Elever smidt ud af gymnasium for fødselsdagstæsk
03. december 2018 kl. 16:00 Opdateret: kl. 15:46
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk