17. oktober 2021
Zenawi Yeman prøver lastbilssimulatoren, men Magnus Købke fra Transportens Udviklingsfond vejleder. Foto: Bjørn Armbjørn
gallery icon

Se billedserie

Zenawi Yeman prøver lastbilssimulatoren, men Magnus Købke fra Transportens Udviklingsfond vejleder. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flygtninge får gratis lastbilsskørekort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flygtninge får gratis lastbilsskørekort
Roskilde - 21. oktober 2016 kl. 16:10

Af Sara Asoka Paulsen
Med balanceevnen på hårdt arbejde, prøvede 50-60 flygtninge en lastbilsimulator foran Jobcentret i Roskilde og fik en masse information, om mulighederne for at tage det danske C-kørekort, der giver mulighed for lastbilskørsel, gratis.

arrow Læs også: Stor interesse for ny chaufførskole

- Vi er positivt overraskede over fremmødet, for selvom vi har gjort en del for at få borgerne herhen med MMS'er og invitationer på deres modersmål, så er transport jo et relativt smalt interessefelt, siger Allan Leebæk, virksomhedskonsulent i Roskilde Kommune.

Flyers vikarløsninger, Danske Fragtmænd, Dekra, CLAVIS Roskilde, Transportens udviklingsfond og Roskilde Kommune er gået sammen om pilotprojektet, der er målrettet integration af flygtninge via uddannelse og senere hen arbejde i danske transportvirksomheder.

- Jeg har aldrig prøvet det før. Jeg meldte mig til først og fremmest for at komme i arbejde, siger Elham Ayo, der var taget til arrangementet med sin mand og deres datter og fortsætter.

- Det var meget sjovt at prøve. Jeg skulle koncentrere mig meget, siger Elham Ayo, der nu er blevet sikker på, at det er noget for hende.

Da der er tale om et pilotprojekt, bliver også torsdagens arrangement evalueret. Det er planen, at det første hold skal i gang i starten af 2017.

- Jeg er sikker på, vi finder det rigtige forløb. Dagen i dag har givet noget stof og nogle tanker om, hvordan vi skal stykke det hele sammen, siger Peter Flensted.

arrow Lastbilkørekort sikrer Mohamads fremtid
06. april 2018 kl. 15:26 Opdateret: kl. 13:28
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk