28. november 2020
Sådan er udsigten fra Vindinge. Henrik Høgstrup og Rasmus Hjerrild fra Vindinge Lokalråd er godt trætte af den udsigt og nu må det stoppe. Region Sjælland har nemlig set sig lun på at tage det sidste område, hvorpå der kan byudvikles og reservere det til mere grusgravning.
gallery icon

Se billedserie

Sådan er udsigten fra Vindinge. Henrik Høgstrup og Rasmus Hjerrild fra Vindinge Lokalråd er godt trætte af den udsigt og nu må det stoppe. Region Sjælland har nemlig set sig lun på at tage det sidste område, hvorpå der kan byudvikles og reservere det til mere grusgravning.
Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere grusgrave smadrer Vindinges fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere grusgrave smadrer Vindinges fremtid
Opdateret 23. marts 2012 kl. 20:55
Roskilde - 21. marts 2012 kl. 14:01
Af Lars Kimer
Roskilde: De er vant til grusgravning i Vindinge. Så en enkelt grusgrav mere skader nok ikke så meget. Det synes at være holdningen i Region Sjælland med udspillet til den nye råstofplan, som pt. er i høring, og som forventes vedtaget til efteråret.
arrow Læs også: Grus i maskineriet

Men i Vindinge råber de nu stop. Med det seneste udspil til en råstofplan for regionen vil den sidste mulighed for at udvide byen nemlig forsvinde i et stort grusgravshul.

- Den nye råstofplan er en katastrofe for vores by. Der graves allerede på øst og nord-østsiden af byen. Der er kæmpe kratere. På sydsiden må der ikke bygges på grund af nogle restriktioner af hensyn til lufthavnen og på vest-siden vil den nye plan give tilladelse til at der kan graves helt ind til Vindingevej. Det efterlader os med muligheden for at udvide i retning af Roskilde. Det har sådan set hele tiden ligget i kortene. I kommunens planer for udvikling af Vindinge. Men den plan forsøger regionen nu at undergrave med deres plan, siger formand for Vindinge Lokalråd, Rasmus Hjerrild.

Planen vil ikke bare stoppe udviklingen af byen nu.

- Den her plan er så grum, at den vil stoppe byens udvikling for altid, siger medlem af Lokalrådet, Henrik Høgstrup og fortsætter;

- Regionen fortæller os at der godt kan byudvikles når gruset er gravet ud. Det må man bare ikke. Her bliver der gravet 20 meter længere ned end grundvandsspejlet og så må man af hensyn til drikkevandsinteresser ikke fylde jord på igen og bygge huse. Så risikerer man at grundvandet forurenes. Det burde være børnelærdom for planlæggere, siger Henrik Høgstrup.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde
arrow S, K og Radikale vil ikke sætte tommelskruer på grusgigant
07. februar 2020 kl. 09:38 Opdateret: kl. 15:20
arrow Formand: Borgerønske til vej ud af grusgrav kan ikke lade sig gøre
22. januar 2019 kl. 04:53 Opdateret: kl. 13:39
arrow - Regionens råstofplan er ikke velovervejet
03. marts 2012 kl. 10:39 Opdateret: kl. 06:34
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk