4. december 2020
Det ser allerede svært ud at skulle samle over 100.000 mennesker til næste års Roskilde Festival. Det er stadig planen, men festivalen er ikke sikker på, hvordan det skal kunne lade sig gøre. Foto: Jens Wollesen
Det ser allerede svært ud at skulle samle over 100.000 mennesker til næste års Roskilde Festival. Det er stadig planen, men festivalen er ikke sikker på, hvordan det skal kunne lade sig gøre. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festival-ansatte fyret efter endt hjemsendelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festival-ansatte fyret efter endt hjemsendelse
Roskilde - 16. september 2020 kl. 12:43
Af Kristian Jørgensen

Onsdag vender en stor del af Roskilde Festivals medarbejdere tilbage efter hjemsendelse med lønkompensation, men dagen før fik 17 af dem en kedelig besked.

arrow Læs også: Lyspunkt i en krisetid: Roskilde Festival fik stort overskud

De er blevet fyret som en direkte konsekvens af den skade, Roskilde Festival-gruppens økonomi har lidt af coronakrisen.

Endnu flere har ikke fået forlænget midlertidige stillinger og lignende, så organisationen i alt skrumper med en tredjedel.

Kompensation stoppet

Regeringens hjælpepakke hjalp med dækning af omkostningerne til den festival, der skulle have været i sommer, men andre dele af Roskilde Festival er hårdere ramt. Det er eksempelvis festivalens event- og udlejningsvirksomhed, der slet ikke har samme aktivitet som normalt.

- Det er ikke, fordi situationens alvor er ny for os, så derfor har vi siden nedlukningen af Danmark tilbage i marts taget beslutninger, som har begrænset omkostningerne. Når vi nu går ud og er nødt til at foretage afskedigelser, er det, fordi lønkompensationordningen ikke er forlænget for den type virksomhed, som vi er. Vi har jo en hel branche, der er lukket ned, så vi har slet ikke de opgaver uden for festivalen, som vi plejer at have. Vi har heller ikke lige så mange opgaver i forbindelse med festivalen i 2021, fordi vi har planlagt store dele af festivalen allerede, så der er en masse løsninger, vi kan tage op af skuffen, siger Signe Lopdrup, direktør for Roskilde Festival-gruppen.

arrow Roskilde Festival: Vi skal måske finde på en anden festival
16. september 2020 kl. 12:31 Opdateret: kl. 13:19
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk