16. oktober 2018
Næsten 31 år som sognepræst har givet Paul Kofoed Christiansen et nært forhold til Roskilde Domkirke, som han kalder for »min domkirke«. Det var også ham, som foreslog, hvor billedet skulle tages, fordi han synes, domkirken tager sig smuk ud inde fra Palæets gård. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Næsten 31 år som sognepræst har givet Paul Kofoed Christiansen et nært forhold til Roskilde Domkirke, som han kalder for »min domkirke«. Det var også ham, som foreslog, hvor billedet skulle tages, fordi han synes, domkirken tager sig smuk ud inde fra Palæets gård. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farvel til domkirkens Kofoed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farvel til domkirkens Kofoed
Roskilde - 18. november 2017 kl. 10:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Lars Ahn Pedersen
Bed borgerne i Roskilde om at nævne navnet på en præst, og sandsynligheden taler for, at de fleste vil vælge Paul Kofoed Christiansen. Det lå måske ikke lige i kortene, da den nordjyske præstesøn med det tillagte bornholmske mellemnavn - som stammer fra hustruen Ellen - blev ansat i Roskilde Domsogn i 1987. Men efter næsten 31 års tjeneste i domkirken har Roskilde i den grad taget Paul Kofoed Christiansen til sig som en af deres egne, og følelsen er gensidig.

arrow Læs også: Næsten helt ny præstegruppe i domkirken

- Jeg er præst 24 timer i døgnet, og når jeg møder folk ude i byen, er jeg »præsten« og ikke en privatperson. Det har ikke altid været lige nemt for min kone, og det endte hurtigt med, at jeg tager mig af alle indkøbene, for det kan godt tage en time at handle ind i Brugsen, fordi folk gerne vil snakke, siger han.

Men nu er det snart slut, og som Paul Kofoed Christiansen udtrykker det, har han »selv været ude om det«, fordi han som 67-årig godt kunne være fortsat som præst et par år endnu.

- Ellen og jeg fik tilbudt en lejlighed med udsigt over fjorden, og det tog vi imod. Men som præst har du bopælspligt i den bolig, der følger med embedet, og du kan højst få to års dispensation. Den periode udløber den 1. december, og den kan ikke forlænges, forklarer han.

Så lige om lidt går Paul Kofoed Christiansen fra at være præst på fuld tid til at være pensionist med masser af fritid, og han gør det sammen med sin hustru, som også stopper på sit arbejde i Roskilde Kommune.

Paul Kofoed Christiansen har sin afskedsgudstjeneste søndag den 26. november ved højmessen i Roskilde Domkirke kl. 10. Efterfølgende er der reception i Konventhuset, Domkirkestræde 10, Roskilde.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde lørdag 18. november. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Domkirken i gang med præste-svingdøren
22. juni 2017 kl. 13:33 Opdateret: kl. 12:13

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk