29. juli 2021
Mette BL Thomsen har fundet et fantasivæsen ved Lynghøjsøerne. (Foto: Jan Partoft)
gallery icon

Se billedserie

Mette BL Thomsen har fundet et fantasivæsen ved Lynghøjsøerne. (Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fantasien finder energien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fantasien finder energien
Roskilde - 24. februar 2021 kl. 18:21
Af Jan Partoft

Hvad skal vi lave, og sker der ikke snart noget? Det spørgsmål er ved at være slidt op sammen med ens egen energi efter at corona-restriktionerne har sat grænser for ens egen og familiens udfoldelser i næsten et år.

Svaret ligger ligefor: Brug fantasien til at se noget, som du normalt overser i hverdagen. Det gælder både indenfor i dagligdags ting eller når man er ude at gå. Eller lav noget, som man ellers aldrig har tid til.

- Der er altid noget man kan gøre sammen, når familien er hjemme i samme boble, her skal man sætte gang i fantasien, fortæller Mette BL Thomsen.

- Man kan for eksempel vælge at gå på opdagelse og finde fantasidyr, de findes alle vegne når man kigger efter. Så kan man for eksempel se, at en ingefærrod fra køleskabet har form som en løve, eller en gren på et træ ligner et dyr.

Hun har de sidste 30 år selv fundet og fotograferet mere end 30.000 billeder af fantasidyr. Hun grupperer dem i billeder der ligner rigtige dyr for eksempel aber, løver, ugler, næsehorn, sommerfugle, hunde osv. og i fantasidyr som har helt sit eget udtryk.

Flere af billederne har hun samlet på en internet- og facebookside.

Sæt gang i gamle ønsker
Man skal i det hele taget ikke være bange for at sætte fantasien i gang mener Mette BL Thomsen:

- Når man spørger sig selv om, hvad kan jeg nu bruge tiden på, så skal man prøve at tænke på mulighederne, også når man ikke synes, at man har en idé.

- Der er altid noget man gerne ville været gået i gang med, men ikke har haft tiden til det, siger hun.

- Jeg ville for eksempel gerne vide mere om min mor, der døde af kræft, da jeg var 14 og min søster 11 år. Tænk hvis hun havde skrevet sine erindringer inden hun gik bort. Det har jeg tænkt mig selv at gøre, og jeg er for længst gået i gang med at lave en oversigt over alt det bogen skal indeholde. Det kan andre også gøre. Det er hermed min opfordring til alle.

Når man i øjeblikket er begrænset til kun at være sammen med få i en lille social boble, så er muligheden også til stede for at hjælpe en af de andre i boblen.

- Det kan være, at du har en person i familien, der ikke har fundet ud af at komme i gang med at bruge internettet, siger Mette BL Thomsen.

- Her er det oplagt at hjælpe den person i gang. Når man alligevel er hjemme, så kan man lige så godt bruge hinandens erfaringer og viden.

Find det på nettet
- Nettet er fantastisk til at finde de redskaber man skal bruge til at komme i gang, siger Mette BL Thomsen.

Hun bruger selv nettet til flere projekter.

- Når jeg har fotograferet et fantasidyr som jeg synes ligner et rigtigt dyr, så googler jeg dyret på internettet, læser om det og sammenligner de billeder, som jeg netop har taget af fantasidyret med dem jeg finder på nettet.

- At se fantasidyr er en terapiform. Når man indstiller sig på at se fantasidyr, forbinder man sig til naturen på nye tankevækkende måder. Det ikke alene hjælper hjernen med at turde tænke nye kreative tanker, det afhjælper stress, forebygger sygdomme, forøger intelligensen, afhjælper ensomhed og er en kilde til evig livsglæde, fortæller Mette BL Thomsen.

Hvis man vil se nogle af hendes fantasiskabninger, skal man klikke sig ind på www.photosgonewild.dk. Man kan også selv lægge billeder af fantasidyr ind på facebookgruppen Fantasidyr for alle.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk