24. maj 2019
Politiet opfordrer ældre borgere til at være skeptiske, når personer de ikke kender eller venter besøg af, henvender sig. Mandag fik to kvinder besøg af en falsk hjemmehjælper. Foto: Kenn Thomsen
Politiet opfordrer ældre borgere til at være skeptiske, når personer de ikke kender eller venter besøg af, henvender sig. Mandag fik to kvinder besøg af en falsk hjemmehjælper. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Falsk hjemmehjælper på spil hos to ældre kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Falsk hjemmehjælper på spil hos to ældre kvinder
Opdateret 10. oktober 2018 kl. 11:06
Roskilde - 10. oktober 2018 kl. 10:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da en kvinde dukkede op hos en 88-årig mand på Havnevej mandag eftermiddag ved 15-tiden, fortalte hun, at hun var hjemmehjælper.

Kvinden bad om at se den 88-åriges sygesikringsbevis, så han fandt sin pung frem og lagde den på et bord.

Kort efter forlod den falske hjemmehjælper lejligheden. Herefter konstaterede den 88-årige mand, at hans pung, der indeholdt kørekort, sygesikringsbevis, dankort og Mastercard, var væk.

Tricktyveriet blev anmeldt af den 88-åriges datter tirsdag.

Politiet har været forbi den 88-årige, der beskriver den falske hjemmehjælper som 20-30 år, spinkel af bygning, brunt hår, lys i huden. Hun var muligvis af østeuropæisk afstamning og talte dansk.

Tirsdag formiddag fik politiet endnu en anmeldelse om en falsk hjemmehjælper. Her var det en 66-årig svagtseende kvinde på Fælledvej, som fik besøg mandag ved 18-19 tiden besøg af en dansktalende kvinde, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen.

Den 66-årige undrede sig over, at hun havde fået besøg af hjemmeplejen så sent, da de ikke plejede at komme om aftenen. Lidt tid efter forlod den falske hjemmehjælper lejligheden.

Forurettede havde ikke kunne konstatere, at noget manglede, og hun kunne på grund af sin synssvækkelse ikke give et signalement af kvinden.

Politiet vil meget gerne høre fra borgere, der har været udsat for noget lignende, eller som har bemærket en yngre kvinde svarende til signalementet, der har været i området omkring Havnevej og måske Fælledvej mandag eftermiddag eller tidlig aften. Kontakt politiet på telefon 114.

Vær skeptisk
Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer ældre medborgere til at være skeptiske, når personer, man ikke kender eller venter besøg af, henvender sig. Tricktyve er snu og finder på mange påskud for at blive lukket ind. Man kan selv gøre noget for at beskytte sig:

o Før du åbner: Find ud af, om du kender vedkommende eller om ærindet er legalt. Brug dørspionen eller spørg igennem døren, hvem det er og hvad de vil.

o Husk: Før en håndværker eller lignende kommer, så er det ofte varslet på forhånd.

o Ring hurtigt til politiet - 114 - hvis du oplever noget mistænkeligt i forhold til tricktyveri.

o Hjælp hinanden med at holde øje i nabolaget.

Politiet opfordrer til, at man sikrer sig så godt som muligt for at mindske risikoen for tyveri.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk