16. juli 2020
Benene står ikke stille ret lang tid ad gangen på de 130 børn, der er tilmeldt Pulsskolen ved Himmelev Hallen. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Benene står ikke stille ret lang tid ad gangen på de 130 børn, der er tilmeldt Pulsskolen ved Himmelev Hallen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få feriepulsen op!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få feriepulsen op!
Roskilde - 04. august 2016 kl. 15:46
Af Sara Asoka Paulsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For første gang er sommerskoletilbuddet Pulsskolen taget til Roskilde Kommune. Her har 130 børn i alderen otte til 16 år kunnet tilmelde sig fem dages sjov på Himmelev-Veddelev Boldklubs arealer i uge 31.

arrow Læs også: Sommeren er reddet: Ferieaktiviteter bliver alligevel til noget

- Vi vælger byerne ud fra de steder, der giver de bedste samarbejdsmuligheder med lokale idrætsforeninger, og der er Roskilde Kommune, som vi i øvrigt også samarbejder med, et godt valg, siger medstifter af Pulsskolen Mattis Curth.

Børnene er delt ind i grupper, så de fra mandag til onsdag kan prøve ni forskellige sportsgrene af. Torsdag er der overraskelsesaktiviteter, forældreaften samt frivillig overnatning i tipi, og på fredag må man selv vælge sin sportsgren.

- Vi har tilpasset aktiviteterne sådan, at man kan være alt fra nybegynder til øvet uden at føle sig udenfor. Vi vil have alle kompetencer frem, som en del af idrætten, ikke kun den fysiske, siger Mattis Curth, der selv har læst idræt på universitetet.

I Helsingør oplevede instruktørerne i år, at en del af pigerne gerne ville gå til rugby efter at have prøvet det, ligesom drengene synes dans er sjovt. Lignende oplevelser regner de også med i Himmelev.

- Jeg synes, det er sjovt at prøve en masse ting af og være sammen med vennerne, siger 10-årig Astrid Stenby fra Trekroner, der i dag var nået til frisbee'en.

Sjov, fællesskab og venskaber er nogle af de ord, der går igen, når Mattis Curth skal beskrive Pulsskolen. De fleste af instruktørerne, der er med i Himmelev, har idrætsfaglige baggrunde på universitetsniveau og har undervist på højskoler og lignende steder.

- Vi opfordrer instruktørerne til selv at deltage i aktiviteterne, for deres glæde ved idrætten smitter hurtigt af på børnene, siger Mattis Curth.

Efter at have prøvet mange af aktiviteterne, er både Alma Lyhoff og Luna Edenbo Kragh fra rødt hold blevet interesserede i at gå til rope skipping, en avanceret form for sjipning.

- Det var ret sjovt, vi lærte en masse tricks, siger Alma Lyhoff.

Det er Luna Edenbo Kragh enig i. Hun beskriver storsmilende de sidste par dage sådan her.

- Det har været sjovt at bevæge sig, vi har svedt en hel masse, siger hun.

Man kan læse mere om Pulsskolen, som vender tilbage næste år. www.pulsskolen.dk

arrow Ingen madskoler i sommerferien
17. maj 2020 kl. 13:42 Opdateret: kl. 20:40
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk