22. november 2017
Advokaterne for det statslige Finansiel Stabilitet fokuserer i deres procedure i sagen mod Roskilde Banks tidligere ledelse på, at de bærer ansvaret for at forsømme kreditvurderingerne. Foto: Peter Andersen
Advokaterne for det statslige Finansiel Stabilitet fokuserer i deres procedure i sagen mod Roskilde Banks tidligere ledelse på, at de bærer ansvaret for at forsømme kreditvurderingerne. Foto: Peter Andersen
Foto: Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FS: Ledelsens ansvar at de lod det sejle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FS: Ledelsens ansvar at de lod det sejle
Opdateret 04. april 2017 kl. 10:48
Roskilde - 04. april 2017 kl. 10:11
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gang på gang lod bestyrelsen og direktionen i Roskilde Bank helt og holdent deres underordnede om beslutte enorme og stærkt risikable kreditter, og derfor står de med ansvaret for bankens milliardtab.

Det var den centrale påstand, da Finansiel Stabilitet mandag gennemgik Roskilde Banks største tab under sagsøgernes procedure i erstatningssagen med en milliard kroner på højkant.

Her pegede de på, at banktoppen gang på gang lod medarbejderne give hastekreditter på hundredvis af millioner, uden de selv foretog en egentlig vurdering af risikoen eller følge op på faresignalerne, efter lånene var givet.

- Når man som direktion og bestyrelse accepterer, at lån bliver bevilget som presserende, accepterer man også risikoen for skadeforvoldelse og tab. Det gik også galt, og derfor gør Finansiel Stabilitet gældende, at bestyrelse og direktion bør stå til ansvar for, at de lod underordnede træffe kreditafgørelserne, sagde Jacob Skude Rasmussen, der er en af Finansiel Stabilitets advokater.

Sagsøgerne satte ved flere af storkunderne også en finger på det uldne ved, at en del af de store bevillinger var lån til køb af bankens egne aktier.

Vel at mærke efter pres fra banken som en slags »noget for noget« og ikke efter kundens eget ønske. Ikke mindst skete det i en situation, hvor den havde problemer med at overholde sit solvenskrav og derfor var afhængig af aktiesalget.

- Der var falske lodder i vægtskålen på grund af det afhængighedsforhold, banken havde bragt sig i i forhold til sine store kunder, sagde Jacob Skude Rasmussen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk