17. april 2021
Julehandlen er en vigtig redningskrans for Roskildes butikker, men de afgørende uger kan blive hårdt ramt af nye restriktioner. Foto: Jens Wollesen
Julehandlen er en vigtig redningskrans for Roskildes butikker, men de afgørende uger kan blive hårdt ramt af nye restriktioner. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En mavepuster til bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mavepuster til bymidten
Roskilde - 07. december 2020 kl. 12:34
Af Kristian Jørgensen

- Det kunne stort set ikke ramme på et værre tidspunkt end her to uger før jul, hvor mange stadig mangler at få købt julegaver.

arrow Læs også: Fuldt bookede restauranter op til nedlukning

Sådan siger formanden for Roskilde Handel, Torben Stevold, om de nye restriktioner i Roskilde og 37 andre kommuner.

Butikkerne kan stadig holde åbent, men også de vil kunne mærke manglen på caféer og restauranter. For ligesom julebelysningen er det at gå ind og få noget at lune sig på en del af den samlede hyggepakke, når man går på juleindkøb.

- Det er jo fandeme en del af folkesjælen, siger Torben Stevold.

Han ærgrer sig, men forstår godt myndighedernes bekymring over udviklingen.

- Jeg synes, vi har gjort, hvad vi kan for at sikre os i de her tider, og så kommer det her. Hvis det er vurderingen fra sundhedsmyndighederne, bliver vi selvfølgelig nødt til at rette ind, men det er hårdt, siger han.bind i hele det offentlige rum, siger Torben Stevold.

Lokal nethandel

Forårets nedlukning kostede bymidten meget, men optimismen vendte tilbage med feriepengene og Black Friday, som fik nogen til at lægge flere penge i butikkerne.

Men julehandlen står normalt for omtrent 30 procent af butikkernes omsætning, og vigtigheden er bestemt ikke blevet mindre i dette coronaår, hvor julen kunne redde noget af det tabte.

- Det har været en hæderlig jul indtil nu. Butikkerne kan selvfølgelig mærke, at kunderne har brugt de enkelte butikkers webshop noget mere, men det er da glædeligt, at kunderne tænker over, hvilken webshop de bruger, når de ikke vil komme i den fysiske butik, siger Torben Stevold.

De fysiske butikker har i en årrække forsøgt at indrette sig efter den fremvoksende nethandel. Det er kun blevet mere aktuelt af coronasituationen, som har fået flere til at opdage, hvor nemt det er at handle online.

- Det, vi troede først ville ske om fire år på nethandlen, er sket i 2020. Det er et kvantespring, der er sket, så det er sidste udkald, hvis man ikke er digitalt til stede, siger handelsformanden.

Han mener, at det nethandlen, der skal redde de fysiske butikker. Udfordringen er at få kunderne til at handle lokalt på nettet i stedet for at lade penge fosse til udenlandske webbutikker.

arrow Den anden nedlukning føles ikke lige så hård
08. december 2020 kl. 06:31 Opdateret: kl. 15:38
arrow Nye corona-regler: Sådan gør Roskilde
07. december 2020 kl. 15:46 Opdateret: kl. 07:33
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk