21. juni 2021
Thomas Eisenhardt (tv), Ole Birger Hansen (midten) og Ives Thuwis danser rollerne som de "Tre vise mænd". Inspirationen til forestillingen opstod, fordi belgiske Ives Thuwis og danske Ole Birger Hansen oplevede, at folk forvekslede dem med hinanden. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Thomas Eisenhardt (tv), Ole Birger Hansen (midten) og Ives Thuwis danser rollerne som de "Tre vise mænd". Inspirationen til forestillingen opstod, fordi belgiske Ives Thuwis og danske Ole Birger Hansen oplevede, at folk forvekslede dem med hinanden. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En forveksling førte til ny danseforestilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

En forveksling førte til ny danseforestilling
Roskilde - 14. november 2019 kl. 19:11
Af Lars Ahn Pedersen

Det var en forveksling, der er skyld i, at Aaben Dans' seneste forestilling er blevet til. For hvis ikke folk havde haft svært ved at kende forskel på den danske danser Ole Birger Hansen og hans belgiske kollega Ives Thuwis, ville Aaben Dans' kunstneriske leder Thomas Eisenhardt ikke have fået idéen til »Tre vise mænd«, som trods titlen ikke er en juleforestilling.

arrow Læs også: Koreograf fylder 60: Sådan vil han undgå at gå bag af dansen

- Vi tænkte, at det kunne være sjovt at have dem på scenen samtidig, og så ville jeg også være med, siger han.

Det krævede dog, at han gjorde brug af hårtrimmeren, for modsat Ole Birger Hansen og Ives Thuwis er Thomas Eisenhardt normalt ikke kronraget. De tre mænd har ikke kun udseendet og fremtoningen til fælles. De er også alle over 50 år, hvilket gør »Tre vise mænd« til lidt af et særsyn i danseverdenen.

- Det havde nok været sværere, hvis jeg havde skullet danse sammen med dansere på 25 år, siger Thomas Eisenhardt, som gør comeback på scenen efter senest at have medvirket i forestillingen »Elskende« fra 2011.

- Men man kan også se, at de tre har den erfaring, som man har som 50-årig danser, og som man ikke ser hos en 20-årig. Jeg synes, det er en fornøjelse at se på, siger Lisbeth Klixbüll, direktør for egnsteatret Aaben Dans i Roskilde og i øvrigt gift med Thomas Eisenhardt.

  • Aaben Dans har premiere på »Tre vise mænd« lørdag 16. november kl. 20, hvor der er udsolgt.
  • Forestillingen spiller tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag frem til fredag 6. december.
  • »Tre vise mænd« egner sig for børn fra 10 år.
  • Den opføres i Scenen i Laboratoriet, Rabalderstræde 10, Musicon, Roskilde.
  • Læs mere på aabendans.dk
Kvinderne styrer

Hvor det næsten udelukkende er mænd, der er på scenen i »Tre vise mænd«, så er det kvinderne, der dominerer bag kulisserne.

Forestillingens instruktør er Catherine Poher, som Aaben Dans har samarbejdet med adskillige gange, og det var hende, som foreslog at bruge myten om de tre vise mænd som udgangspunkt.

- Vi citerer myten og gør den nutidig. Forestillingen handler om at være menneske med al vores uformåen og at turde vise det, siger hun.

Midt i det hele sidder Elke Laleman, som både står for den tekniske afvikling, men også har rollen som den person, der kan redde verden, og som de tre vise mænd leder efter. Og ude i kulissen står Antoinette Helbing, som har medvirket i flere af Aaben Dans' forestillinger, men denne gang er med som koreograf sammen med de tre mænd på scenen.

- Antoinette er med, fordi vi ikke selv kan se vores bevægelser. Men vi har altid arbejdet meget med improvisation sammen med danserne, og både Ole og Antoinette har lavet meget koreografi hos os før, når jeg har været koreograf. Nu er rollerne bare byttet om, siger Thomas Eisenhardt.

En stor stjerne

Inden for danseverdenen er Ives Thuwis et kendt navn, og han har sit eget dansekollektiv i Belgien og arbejder i flere af nabolandene, så for Aaben Dans er det lidt af et scoop, at han har sagt ja til at være med.

- Jeg mødte dem første gang for syv-otte år siden på en festival, hvor folk troede, jeg var Ole og roste mig for en forestilling, han havde været med i. Siden er vi mødtes regelmæssigt på diverse festivaler, fortæller han.

Ives Thuwis begyndte at øve på »Tre vise mænd« i begyndelsen af året og har været i Danmark siden efterårsferien.

- Det har været en vidunderlig oplevelse. Vi har improviseret en hel del, og det er længe siden, jeg har prøvet det. Men det føles helt naturligt, og det er som om, vi altid har gjort det sammen, siger han.

Billede

Hovedpersonerne i Aaben Dans’ forestilling »Tre vise mænd« må ud på en farefuld færd, hvor de må overvinde adskillige forhindringer, så som vakkelvorne stiger. Foto: Kim Rasmussen


arrow Billedserie: Tag din baby med i teatret
03. september 2020 kl. 15:51 Opdateret: kl. 14:29
arrow Dansefestival for børn og unge aflyst
25. marts 2020 kl. 14:51 Opdateret: kl. 14:51
arrow Aaben Dans danser videre til 2024
16. januar 2020 kl. 12:57 Opdateret: kl. 12:02
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk