26. november 2020
Førstepladsen til gruppen med en app Argo Engage. Deres film viste den skræmmende forurening i verden. ?Tænd for en lysere fremtid ? tænd for Argo Engag??, sluttede filmen muntert af. Via en app kan forbrugeren optjene points for at aflevere genanvendeligt affald på Argo.
gallery icon

Se billedserie

Førstepladsen til gruppen med en app Argo Engage. Deres film viste den skræmmende forurening i verden. ?Tænd for en lysere fremtid ? tænd for Argo Engag??, sluttede filmen muntert af. Via en app kan forbrugeren optjene points for at aflevere genanvendeligt affald på Argo.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever fra Hf og VUC Roskilde løser opgaver for lokale virksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever fra Hf og VUC Roskilde løser opgaver for lokale virksomheder
Roskilde - 29. oktober 2020 kl. 12:08

Kreative ideer og skarpe præsentationer blev præsenteret på Hf og VUC Roskilde, da elever fra hf og AVU (9.-10. klasse) dystede om at gå videre med deres ideer om bæredygtighed til Coconference20.

I samarbejde med Co-lab Roskilde og lokale virksomheder har eleverne udviklet forslag til bæredygtige løsninger på specifikke problemstillinger. Der er for eksempel samarbejdet med Boligselskabet Sjælland og Argo.

Hver gruppe havde maksimalt fire minutter til at præsentere deres idé for publikum.

Der var film, power points og plancher og her er nogle af gruppernes gode forslag:

En Argo-engage app, hvor genbrug belønnes med pointsystem.

Strategisk udnyttelse af drikkevand, for eksempel med trafiklys i bruseren, så man kan se, om man bruger lidt eller meget vand i badet.

Event sy-amok og genbrugsbutik hos Argo.

I projektarbejdet skulle eleverne bl.a. overveje om der kan tjenes penge på deres løsning, bidrager den med værdi til samfundet og hvilken påvirkning har jeres løsning på miljøet?

Fakta
De tre vindergrupper:
  1. Frederikke Smith Juuj, Ahmad Adam Rakha, Christoffer Bechsgaard og Alfred Emil Tidemand Stigfeldt med projeket "Argoengage" for Argo. De læser samfundsfag på hf.
  2. Marwa Hashimi, Cat Nora Nielsen, Michelle Henriette Hansen, Hans Philip-Hansen med projekt om Vandbesparelser for Boligselskabet Sjælland. De læser naturvidenskab på AVU.
  3. Caroline Falkenberg Gøtzsche, Fay Bassan Bakr, Ida Olesen og Amanda Sabroe Jensen med projekt om bæredygtighed i Boligselskabet Sjælland. De læser 2-årig hf.
Se mere på corolab.dk/wp/coconference/

De fire dommere fra Hf og VUC Roskilde, Simon Petersen, lærer AVU og hf, Sisse Krog Lind, lærer hf, Dorthe Jensen Lundqvist, rektor og Jimmy Zander Hagen, vicerektor og hf uddannelseschef, fik præsenteret elleve løsningsforslag og udvalgte tre vinderhold fra dagens ideer.

- Fælles for de tre grupper er, at deres løsning er innovativ/nytænkende, realisérbar, inspirerer og motiverer borgeren til at opnå bevidsthed og ændre adfærd for at sikre en bæredygtig klode, siger Dorthe Jensen Lundqvist.

- Samtidig har de alle tre forholdt sig til de tre aspekter om klimaet, det sociale og det økonomiske.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk