27. maj 2020
Seks ekstra afgange i myldretiden har fået passagerantallet på linje 215 til at stige med 7000 på årsbasis. Klima- og Miljøudvalget ønsker, at udvidelsen af afgange fortsætter i godt et år mere. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Seks ekstra afgange i myldretiden har fået passagerantallet på linje 215 til at stige med 7000 på årsbasis. Klima- og Miljøudvalget ønsker, at udvidelsen af afgange fortsætter i godt et år mere. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekstra busafgange har givet linje 215 flere passagerer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekstra busafgange har givet linje 215 flere passagerer
Roskilde - 16. oktober 2019 kl. 13:13
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var et boost for brugerne af linje 215, da byrådet i 2017 godkendte seks ekstra afgange i myldretiden. Linje 215 kører mellem Viby, Havdrup og Solrød.

Udvidelsen var en del af et projekt, hvor staten betalte 50 procent af udgifterne fra en pulje til »kollektiv trafik i yderområder«.

De ekstra busafgange begyndte i marts 2018, og da projektet er to-årigt, skulle det efter planen stoppe til marts.

Klima- og miljøudvalget i Roskilde Kommune indstillet dog til Movia, at de seks afgange fortsætter godt et år endnu til juni 2021.

- Vi tror på, at hvis vi investerer ét år mere, så kan vi nå op på et passagerantal, hvor det er så rentabelt, at det vil give mening at beholde udvidelsen, siger formand for klima- og miljøudvalget, Karim Friis Arfaoui (S).

Succeskriteriet for projektet var 10.000 ekstra passagerer om året. Buslinjen er ikke helt i mål, da der har været en passagerfremgang på 7000 passagerer i Roskilde. Men når Viby Station får sin elevator, forventes det, at der kommer endnu flere passagerer til bussen.

Nu skal det tilsvarende udvalg i Solrød Kommune også godkende, at de seks afgange fortsætter et år mere.

En fortsættelse af de ekstra afgange på linje 215 er allerede indarbejdet i Movias budget for den samlede busdrift i Roskilde i 2020.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk