25. september 2021
Forsinkelser og fordyrelser i byggebranchen får konsekvenser for de ekstra pasningspladser, Roskilde Kommune vil oprette i Vindinge og Viby. Foto: Per Christensen
Forsinkelser og fordyrelser i byggebranchen får konsekvenser for de ekstra pasningspladser, Roskilde Kommune vil oprette i Vindinge og Viby. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekstra børnepasning bliver dyrere og forsinket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ekstra børnepasning bliver dyrere og forsinket
Roskilde - 10. september 2021 kl. 06:09
Af Kristian Jørgensen

Der er mangel på børnepasning i Vindinge og Viby, men det kommer til at trække ud med at få flere børn i børnehusene Hjortkær og Solstrålen.

arrow Læs også: - Vi kan ikke være bekendt at sidde på hænderne

I Vindinge skulle Hjortkær allerede nu have haft flere børn i nogle pavilloner på grunden.

Det er forsinket fire måneder på grund af en ændring af brandkravene, så pavillonerne skal stå et andet sted. Der skal derfor ryddes beplantning og flyttes parkering, lys og affald - og en ny nabohøring til.

Ikke nok med det. Pavillonudbygningen bliver dobbelt så dyr som planlagt: 3,2 millioner kroner frem for de afsatte 1,6 millioner kroner. De penge må findes i kommunekassen, og derfor skal sagen også i byrådet.

Må finde plads

I Viby skulle Børnehuset Solstrålen udvides med en børnehaveafdeling i Peder Syv Skolens tidligere sfo-bygning. Det skulle også give plads til flere vuggestuebørn i huset.

Udvidelsen var planlagt til starten af 2022, men bliver forsinket et halvt år. Behovet for flere pladser er ikke ændret, så nu skal der findes en løsning på, om man kan finde plads børnene i Solstrålen eller andre institutioner i området.

Klemt af byggetravlhed

Det er endnu uvist, om de 12,4 millioner kroner til udvidelsen af Solstrålen slår til, da licitationen ikke er overstået.

Det virker ikke usandsynligt, at tilbuddene viser sig at være dyrere end først antaget, som det er tilfældet med Hjortkær.

- Generelt oplever vi i hele kommunen, at vores projekter bliver dyrere og forsinkede. Der er så meget pres på byggebranchen, at det er vores oplevelse hele vejen rundt, siger Jette Henning (S), formand for skole- og børneudvalget.

Heldigvis ikke forår

Der er ikke givet en konkret begrundelse for forsinkelsen i Viby, men det hænger formentlig også sammen med byggetravlheden at gøre og er svært at stille noget op overfor.

- Det er virkelig ærgerligt. Vi havde alle sammen ønsket, at det allerede var i gang, siger Jette Henning.

- Heldigvis er det på denne her side af året. Det havde været langt mere problematisk, hvis det havde været på den anden side af nytår, for der bliver langt flere indskrevet i vores institutioner, tilføjer hun.

arrow Skole står til udvidelse - børnehus må nøjes med pavilloner
04. juni 2021 kl. 10:15 Opdateret: kl. 15:10
arrow Protester mod at udvide børnehus med pavilloner
22. januar 2021 kl. 13:40 Opdateret: kl. 11:53
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk