14. maj 2021
Oversvømmelserne afslørede, at beredskabet godt kunne bruge et skilt på hvert hus i Jyllinge Nordmark hvorpå sokkelhøjden var oplyst. Så kunne dem, der først fik brug for det, få sandsække først.
Oversvømmelserne afslørede, at beredskabet godt kunne bruge et skilt på hvert hus i Jyllinge Nordmark hvorpå sokkelhøjden var oplyst. Så kunne dem, der først fik brug for det, få sandsække først.
Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter stormflod: Ikke nok med kort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter stormflod: Ikke nok med kort
Roskilde - 10. december 2013 kl. 17:14
Af Lars Kimer

Noget som myndighederne lærte af weekendens massive og katastrofale oversvømmelser er, at det langt fra er nok med kort, som viser koterne (højden for et bestemt terrænpunkt, red.) på terrænet, som er i potentiel fare for at blive oversvømmet.

arrow Læs også: Borgmester vil have hurtig hjælp til stormflodsofre

- Nu går vi i gang med at få lavet målinger af sokkelhøjden på udvalgte huse i de udsatte områder. I løbet af stormflodsnatten opdagede vi, at vi kunne have haft gavn af et lille skilt på hvert hus med angivelse af sokkelkoten. Det vil indgå i vores bidrag til evalueringen af indsatsen. Der er afsat 50.000 kroner til opmålingen, siger Hans Christian Jensen, chefkonsulent i kommunens miljøforvaltning til DAGBLADET Roskilde.

Foreløbig har kommunen og Roskilde Forsyning afsat hver 150.000 kroner til at gennemfører en lokal klimatilpasningsplan.

- Vi havde allerede sat et firma på opgaven, men det må nok vente lidt nu, lyder det fra Hans Christian Jensen.

Han blev midt om natten kaldt ud til Jyllinge Nordmark for at assistere beredskabet.

- De havde brug for meget konkret viden om områdets geografiske udformning for at kunne planlægge deres indsats, og som aftenen skred frem, var det tydeligt, at sokkelmålingerne virkelig vil gavne i en katastrofesituation, som den vi har set her, siger han.

arrow Massive ødelæggelser i boligkvarterer
12. december 2013 kl. 06:14 Opdateret: kl. 08:04
arrow 1100 har anmeldt skader efter stormflod
11. december 2013 kl. 15:58 Opdateret: kl. 22:04
arrow Kæmpe oprydningsarbejde på Mågevej
11. december 2013 kl. 13:38 Opdateret: kl. 13:44
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk