4. august 2021
Inden udvalgsmødet blev sundheds- og omsorgsudvalget vist rundt på det kommende plejecenter Hyrdehøj. Lederen på stedet, Vinni Lau Rasmussen, var en af dem, der var inviteret til at fortælle udvalget om kvalitetssikring i ældreplejen.  Foto: Kim Rasmussen
Inden udvalgsmødet blev sundheds- og omsorgsudvalget vist rundt på det kommende plejecenter Hyrdehøj. Lederen på stedet, Vinni Lau Rasmussen, var en af dem, der var inviteret til at fortælle udvalget om kvalitetssikring i ældreplejen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter Ellen-sagen: Politikere vil kvalitetssikre ældreplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter Ellen-sagen: Politikere vil kvalitetssikre ældreplejen
Opdateret 17. september 2020 kl. 11:47
Roskilde - 16. september 2020 kl. 14:11
Af Anna Weinø

De hjerteskærende videoklip af demente Ellen skabte overskrifter i sommer og vidner om omsorgssvigt på plejecentret Kongsgården i Aarhus. I kølvandet på historierne fra Kongsgården, vil sundheds- og omsorgsudvalget i Roskilde se lidt nærmere på ældreplejen i kommunen.

arrow Læs også: Forfattere til ny bog: Demens er ikke noget, der bare går over

I dialog med de forskellige ledere på plejecentrene og i hjemmeplejen skal det undersøges, hvordan man sikrer kvaliteten for plejen af de ældre. Det øgede fokus skal ses som forebyggende og ikke som om, der er problemer i ældreplejen, som den er nu, siger formand for sundheds- og omsorgsudvalget, Morten Gjerskov (S).

- Vi blev bekræftet i, at vi er rigtig langt på mange områder, og vi slet ikke ser samme ting i Roskilde, som man gjorde i Aarhus. Det, vi har sat i gang, er for at sikre os en kvalitetsopfølgning, siger han.

Haft nogle gode snakke

På det seneste møde ville sundheds- og omsorgsudvalget gerne høre fra lederne på plejecentrene om kvalitetssikring og det daglige arbejde. Derfor inviterede de Vinni Lau Rasmussen, leder på Hyrdehøj Plejecenter, og Lisbeth Juel Jensen, der er chef for Borgerflow og rehabilitering.

- Vi har haft nogle gode snakke i dag, og vi har fået beskrevet de tanker, vores ledere har, siger Morten Gjerskov, der tog en række vigtige pointer med fra ledernes oplæg.

Der skal være stort fokus på at ruste personalet til de udfordringer, der kan opstå, når man passer ældre og syge. Desuden er det uundgåeligt, at der sker fejl, siger Morten Gjerskov, men det er vigtigt at takle dem tidligt og lære fra dem, så de ikke opstår igen.

Glad for samarbejdet

Leder for det snart åbne Hyrdehøj Plejecenter, Vinni Lau Rasmussen, var en af de ledere, der holdt oplæg til udvalgsmødet.

- Det var en rigtig god anledning til at fortælle, hvor nuanceret ledelsesfeltet er, siger hun.

Hun håber, at dialogen mellem politikere og ledere vil gøre området endnu bedre, og hun glæder sig allerede over samarbejdet.

- Politikerne i Roskilde er meget lydhøre, og det er da nemmere at tale om de svære ting, når man ser hinanden i øjnene, siger Vinni Lau Rasmussen.

På næste møde er det hjemmeplejens tur. Her vil sundheds- og omsorgsudvalget høre oplæg fra ledere i den kommunale hjemmepleje.

arrow Nyt plejecenter til tiden og med smæk på farverne
09. september 2020 kl. 14:04 Opdateret: kl. 12:10
arrow Lone tror på relationer og netværk
05. juli 2020 kl. 12:06 Opdateret: kl. 21:44
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk