21. august 2019
Der er rigelig luft under gangbroen over Østre Ringvej ved Knolden - hvis man ellers husker at slå kranen på sin lastvogn helt ned. Foto: Steen Østbjerg
Der er rigelig luft under gangbroen over Østre Ringvej ved Knolden - hvis man ellers husker at slå kranen på sin lastvogn helt ned. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dummebøde for høj kranføring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dummebøde for høj kranføring
Roskilde - 11. marts 2019 kl. 05:22
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det skabte stor postyr, da en lastbil i november ramte gangbroen over Østre Ringvej ved Knolden.

arrow Læs også: Dagens store ups: Lastbil ramte gangbro

Påkørslen skete en tidlig mandag formiddag, da lastbilen, der var forsynet med kran og vippelad, ramte broen, fordi kranen ikke var sænket tilstrækkeligt. Der er ellers en fri højde på 5,35 meter.

Selve broen fik kun nogle ridser, så den var det ikke nødvendigt at lukke, men lastvognen blev så beskadiget, at den ikke var i stand til at køre fra stedet, så den måtte hentes af Falck.

Desuden begyndte den at lække olie, og så måtte også brandvæsnet tilkaldes for at tømme olie af køretøjet, og endelig skulle uheldsstedet undersøges af en bilinspektør. Alt i alt var ringvejen spærret i fire en halv time, inden der igen blev åbnet for trafik under broen.

Lastvognens chauffør, en 58-årig mand fra Vordingborg, har nu været i retten, hvor han blankt erkendte at have dummet sig.

Det kostede ham en bøde på 2500 kroner for at have overtrådt flere paragraffer i færdselsloven, blandt andet den om, at man »som fører har pligt til ved kørsel under viadukter, ledninger og lignende at sikre sig, at passagen kan foretages uden fare eller ulempe.« Hvem sagde dummebøde?

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk