21. september 2021
Dronning Margrethe og en stor del af den royale familie gæster lørdag Roskilde. Besøget kommer i anledningen af, at det på lørdag er 40 år siden, at dronning Margrethe blev regent, og den kongelige familie kommer til byen for at nedlægge en krans ved Frederik den 9. og Dronning Ingrids grav.
Dronning Margrethe og en stor del af den royale familie gæster lørdag Roskilde. Besøget kommer i anledningen af, at det på lørdag er 40 år siden, at dronning Margrethe blev regent, og den kongelige familie kommer til byen for at nedlægge en krans ved Frederik den 9. og Dronning Ingrids grav.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dronningen lukker gade i tre timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dronningen lukker gade i tre timer
Opdateret 17. januar 2012 kl. 12:05
Roskilde - 12. januar 2012 kl. 14:09
Af Lars Kimer
Roskilde: Når Dronning Margrethe og et større antal medlemmer af den kongelige familie lægger vejen forbi Roskilde på lørdag, vil de almindelige roskildensere og byens handlende i den grad komme til at mærke besøget. I første omgang vil en af byens mest centrale gader være spærret af. Det drejer sig om Jernbanegade fra Køgevej til Røde Port ved Kong Valdemarsvej. Her vil der være lukket fra klokken 8 til 11, og vil man parkere foran Roskilde Station eller på DSBs parkeringspladser ved stationen, så er det ikke muligt fra klokken 5 til klokken 12.
arrow Læs også: Billeder: De kongelige på balkonen

En taxa skal man heller ikke forvente at kunne opdrive foran stationen i samme tidsrum. Alle taxaer er nemlig forvist til Ny Østergade syd for banen. Stationen og de rejsende slipper ikke helt for at mærke besøget. Ankomsthallen og perron 1 vil være spærret af fra det øjeblik, dronningen ruller ind på Høje Taastrup Station og til en time efter, at hun har forladt Roskilde igen.

Den royale familie ankommer med særtog fra København klokken 9.50, og klokken 10 skal de i bil være fremme ved Domkirken.

Selv om Jernbanegade altså bliver spærret af i tre timer, så kommer dronningens visit næppe til at vare mere end en times tid, da hun allerede klokken 13 skal være tilbage til et nyt arrangement i det centrale København i anledningen af sit 40-års jubilæum som regent.

Der er lidt usikkert, hvor mange af kongefamiliens medlemmer der skal med til Roskilde. Prinsesse Marie kommer næppe, da hun er højgravid, og det kunne tænkes, at kongefamiliens yngste også bliver hjemme i København, men ellers tegner det til, at dronningen og prins Henrik har både Kronprinsparret, Prins Joachim og dronningens søstre Benedikte og Anne-Marie samt deres ægtemænd og børn med.
arrow Se det unikke panoramafoto fra Koncerthuset
15. januar 2012 kl. 09:24 Opdateret: kl. 09:37
arrow Felix og Nicolai festede med farmor
15. januar 2012 kl. 00:04 Opdateret: kl. 15:00
arrow Billeder: Dronningens røde løber
14. januar 2012 kl. 20:14 Opdateret: kl. 10:39
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk