4. august 2021
Raphaëlis-orglet i Roskilde Domkirke får nye mikrofoner. Det giver organisterne mulighed for at høre den samme lyd som koret og kirkegængerne. Foto: Kenn Thomsen
Raphaëlis-orglet i Roskilde Domkirke får nye mikrofoner. Det giver organisterne mulighed for at høre den samme lyd som koret og kirkegængerne. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Domkirkens orgel skal have nye mikrofoner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Domkirkens orgel skal have nye mikrofoner
Roskilde - 04. februar 2021 kl. 04:12
Af Heidi Engelund

Hvis man undrer sig over, at der er sat stillads op i Roskilde Domkirke i denne uge, så kommer forklaringen her. Det fine Raphaëlis-orgel skal kunne give endnu bedre lyd fra sig, så man er i gang med at fastmontere to nye mikrofoner over orglet.

arrow Læs også: Anmeldelse: Betagende koncert med tidligere domkirke-organist

Mikrofonerne kan så optage orgellyden, som den lyder nede i kirkerummet, da mikrofonerne er tilsluttet et lille optageanlæg ved orglet. Organisten vil kunne nøjes med at lytte i hovedtelefoner eller optage lyden. Koret vil også få glæde af mikrofonerne, der har et løst stativ, så man kan optage lyden forskellige steder i kirken.

Domorganist Bine Bryndorf skriver på domkirkens facebook-side, at hun glæder sig til at kunne høre orglets fantastiske klange optimalt og kunne høre den samme lyd, som koret og publikum oplever. Der bliver mulighed for at lave små lydoptagelser til kirkens hjemmeside og Facebook.
Hør hvordan orglet lyder

arrow Slut med gratis sommerkoncerter
28. maj 2021 kl. 12:31 Opdateret: kl. 12:11
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk