23. oktober 2021
Komponist Sandra Boss var imponeret over, hvor hurtigt pigerne i domkirkens juniorkor lærte deres tekster. Foto: Lars Ahn Pedersen
gallery icon

Se billedserie

Komponist Sandra Boss var imponeret over, hvor hurtigt pigerne i domkirkens juniorkor lærte deres tekster. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Domkirkekor skal også spille teater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Domkirkekor skal også spille teater
Roskilde - 08. september 2017 kl. 15:08
Af Lars Ahn Pedersen

Pigerne i Roskilde Domkirkes juniorkor kommer på en noget anderledes opgave, når de skal medvirke i teaterritualet »Re-formation - En sten fra hjertet« i domkirken tirsdag den 12. september klokken 19 og 21.

arrow Læs også: Domkirkens pigekor synger alternativ nationalsang i reklame

Ikke alene har de haft kort tid til at lære deres sangtekster, der heldigvis består af en del gentagelser, men de skal også bevæge sig samtidig med, at de synger.

- Pigekor har en smuk klang, men de er også tit ret statiske. Vi vil gerne have dem til at bruge kroppen noget mere, for lettelse er også forbundet med fysik og bevægelse, siger Sandra Boss, som er forestillingens komponist og medlem af Kunstnerkollektivet Vontrapp, hvis medlemmer har baggrunde inden for scenekunst, musik, billedkunst og arkitektur.

Vontrapp samarbejder med Teatret Møllen i Haderslev om »Re-formation - En sten fra hjertet«, der opføres i anledning af 500-året for reformationen. Publikum skal dog ikke forvente en traditionel teaterforestilling, snarere et teaterritual, der skal efterlade en bestemt følelse i folk: lettelse.

- Vi vil lave et teaterstykke eller en event om skyld og skam og udforske, hvordan man kan blive lettet for det. Vi vil have to skuespillere, som taler om skyld og skam, samtidig at vi prøver at skildre det i billeder og lyd. Bagefter skal folk gerne føle lettelse, når de går derfra, siger Sandra Boss.

Hun har selv en baggrund inden for den elektroniske musik, men vil til »Re-formation - En sten fra hjertet« primært bruge akustisk musik.

- Når man har et kirkerum til rådighed, vil jeg bruge de lydkilder, der er til stede. Jeg kommer dog til at bruge orglet på en lidt anden måde end normalt og måske mere som lydeffekter, siger Sandra Boss.

Hun fandt det også udfordrende at skulle skrive til børnestemmer.

- Jeg har ikke skrevet til børn før og var usikker på, hvad der kunne lade sig gøre. Jeg er ret imponeret over, hvor hurtigt juniorkoret har lært deres tekster, og hvor rent de synger, siger Sandra Boss.

Forestillingens instruktør Kathrine Lund udtrykker det på denne måde:

- Vores projekt placerer sig et sted mellem ritual og forestilling, og den enkelte »tilskuer« må selv vurdere, om vedkommende har været i teatret eller kirken, når de forlader rummet igen.

Domkirkens juniorkor er også med, når »Re-formation - En sten fra hjertet« spiller dagen efter, onsdag den 13. september, i Trinitatis Kirke i København.

arrow Pigekor sang sig til sølv
26. juli 2017 kl. 06:37 Opdateret: kl. 14:03
arrow Pigekor skal synge til åbningscermoni i Riga
13. april 2017 kl. 14:51 Opdateret: kl. 11:57
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk