7. juni 2020
Roskilde Domkirke optræder i et afsnit af anden sæson »The Rain«, som får premiere næste år. De sidste optagelser i Roskilde blev skudt fredag på Domkirkepladsen. Foto: Kristian Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Roskilde Domkirke optræder i et afsnit af anden sæson »The Rain«, som får premiere næste år. De sidste optagelser i Roskilde blev skudt fredag på Domkirkepladsen. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor er domkirken med i Netflix-serie: Vi skal følge med tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor er domkirken med i Netflix-serie: Vi skal følge med tiden
Opdateret 14. september 2018 kl. 19:50
Roskilde - 14. september 2018 kl. 19:03
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan nok være, at Roskilde Domkirke er verdenskulturarv, men derfor er den ikke for fin og støvet til at være med i en gang katastrofe-ramasjang på tv. Fredag blev de sidste optagelser af domkirken skudt til anden sæson af tv-serien »The Rain«, som får premiere i 109 lande til næste år.

arrow Læs også: Domprovst: - Det er som en Netflix-serie

I denne omgang foregik optagelserne kun på Domkirkepladsen, men i august blev der også filmet inde i kirken, og det er selvfølgelig altsammen godkendt af menighedsrådet.

- Generelt er vi imødekommende, når folk vil bruge kirken, og vi ellers kan få det til at gå op. De bruger faktisk kirkerummet som kirke, og det synes jeg var vigtigt. Så kører Netflix den jo i 109 lande, og det er en kæmpe eksponering af domkirken. Det er en balancegang, så man skal passe på ikke kun at blive et museum, men også en del af den tid vi lever i, siger Anne Rosendal, formand for Roskilde Domsogns Menighedsråd.

Hun tryg ved, hvordan kirken bliver brugt i serien, som er en fremtidsdystopi, hvor en virus har udslettet det meste af befolkningen.

For Anne Rosendal er det vigtigt, at kirken optræder som et positivt element og har en funktion som kirke i serien. Hun ville ikke bryde sig om, hvis kirkerummet skulle gøres uigenkendeligt, og det sker hverken fysisk eller digitalt.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk