18. maj 2021
25-årige Anna Arendse Thorsen er aktuel med sin debutbog »Filterløs« den 10 august. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

25-årige Anna Arendse Thorsen er aktuel med sin debutbog »Filterløs« den 10 august. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debuterende Roskilde-forfatter: At være psykisk syg, men helt almindelig ung

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debuterende Roskilde-forfatter: At være psykisk syg, men helt almindelig ung
Roskilde - 05. august 2018 kl. 08:59
Af Katrine H. Kristensen

25-årige Anna Arendse Thorsen fra Roskilde er aktuel med sin debutbog »Filterløs«, der er en autofiktiv roman, som blander virkelige hændelser fra hendes eget liv med fiktion.

»Filterløs« er en roman, hvor Anna Arendse Thorsen fra Roskilde tegner et hudløst ærligt portræt af den 18-årige Alma, der går på Roskilde Gymnasium. Handlingen foregår steder i Roskilde, som betød meget for hendes ungdomsliv, såsom fredagsøl i Folkeparken, koncerterne på Gimle og festerne på Roskilde Gymnasium.

- Jeg vil sige, at det er 50 procent virkelighed og 50 procent fiktion. Jeg startede med at skrive en sygdomshistorie, som lignede meget min egen, men det gik jeg lidt mere væk fra. Jeg ville egentlig gerne skrive om en meget ung pige, som får en diagnose tidligere i livet. Alma og jeg er også forskellige på vise punkter. Udover hun er yngre, så har hun ikke så meget selvindsigt og et meget selvdestruktivt menneske. På en måde er det at tage de værste sider af mig og proppe ind i en fiktiv person, siger Anna Arendse Thorsen.

Anna Arendse Thorsen fik som 20-årig konstateret diagnosen skizotypisk sindslidelse, der er en lettere udgave af skizofreni. Hun fik efterfølgende intensiv behandling, og i dag lever hun stort set symptomløs.

- Jeg har altid været åben min psykiske lidelse og besluttede hurtigt, at det ikke skulle være en hemmelighed. Jeg har levet et helt normalt liv, selvom jeg har haft diagnosen. Det er også det budskab, jeg gerne vil have frem i bogen. Alma har en angstdiagnose og et ætsende savn til sin afdøde far, men det forhindrer hende ikke i at leve et helt almindeligt teenageliv, hvor hun bliver hovedløst forelsket, har vilde drukture og store drømme, siger Anna Arendse Thorsen.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk