26. september 2020
Hvorfor bliver der ikke gjort noget for at stoppe Roskilde Højskoles forfald? spørger Gorm Bruun Hansen. Foto: Steen Østbjerg
Hvorfor bliver der ikke gjort noget for at stoppe Roskilde Højskoles forfald? spørger Gorm Bruun Hansen. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Fortsat undren over Roskilde Højskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Fortsat undren over Roskilde Højskole
Roskilde - 01. marts 2019 kl. 13:07

Nu ved selv embedsmænd oppe i Rådhuset ved Køgevej, at den er gal med Ulrik Plesners unikke højskolebygning på bakken ved Fjorden. Ifølge Dagbladet 30. januar vil kommunen pålægge ejeren Thomas Gjørup at lovliggøre bygningen.

arrow Læs også: Debat: Syret idé at genopføre Roskilde Højskole

Jeg undrer mig derfor over, at der stadig intet er sket med højskolebygningen, der er stadig intet tag bortset fra nogle presenninger, som er ved at falde af, og stadig utallige åbne døre og vinduer. Bygningen er på vej til at blive ruin gjort med vilje af ejerne.

Jeg undrer mig også over, at kommunen tilsyneladende først for to måneder siden har opdaget bygningens ødelæggelse efter så mange års vandalisering. I den forbindelse kan man undre sig over, at de ansvarlige ikke efterlever byggelovens paragraf 14, sådan som Bent Oslev, formand for Foreningen for Bygnings-og Landskabskultur, har påpeget.

Jeg undrer mig også over, at ejeren Thomas Gjørup lader denne ødelæggelse ske, efter at han ved overtagelsen forsikrede, at bygningen selvfølgelig skulle bevares. Hvad er sket?

Jeg undrer mig tilsvarende over, at de ansvarlige politikere, formanden for plan- og teknikudvalget Thomas Breddam og borgmesteren, overhovedet ikke udtaler sig om den skandaløse ødelæggelse af en af de smukkeste, mest markante og historisk værdifulde bygninger i kommunen.

Jeg kan desuden undre mig såre over, at Socialdemokratiet eller fagbevægelsen ikke værner mere om denne bygning, som har betydet så meget for partiet og bevægelsen.

Til slut kan jeg også undre mig over, at den lokale presse overhovedet ikke interesserer sig for sagen, men nøjes med at bringe læserbreve eller citere udtalelser. Hvor er den opsøgende journalistik? Hvad er det egentlig, Thomas Gjørup er ude på?

Gorm Bruun Hansen
Skomagerkroen 12

Roskilde

arrow Påbud på vej: Ulovligt at fjerne højskoles tag
30. januar 2019 kl. 12:37 Opdateret: kl. 12:46
arrow Roskilde Højskole: En historisk bygnings storhed og forfald
27. januar 2019 kl. 05:49 Opdateret: kl. 17:04
arrow DF: Hul i højskoletag lugter langt væk
10. januar 2019 kl. 13:51 Opdateret: kl. 13:51
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk