27. juli 2021
Borgerne i Viby drømmer om at få en svømmehal, men det må blive ved drømmene i denne omgang, mener Hans Eiler Hammer, der stiller op til kommunalvalget for Liberal Alliance og til hverdag er sognepræst i Viby. Foto: Thomas Olsen
Borgerne i Viby drømmer om at få en svømmehal, men det må blive ved drømmene i denne omgang, mener Hans Eiler Hammer, der stiller op til kommunalvalget for Liberal Alliance og til hverdag er sognepræst i Viby. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Det vil være økonomisk uansvarligt at love Viby en ny svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Det vil være økonomisk uansvarligt at love Viby en ny svømmehal
Roskilde - 12. juli 2021 kl. 18:08
Af Hans Eiler Hammer, kandidat for Liberal Alliance til KV21 i Roskilde Kommune

Svømmeturen har været lang, cirka tre år. Men nu er Roskilde Badet taget i brug - den røde snor blev klippet den 22. juni og dagen efter, dvs. den 23.juni, åbnede Roskilde Badet for badegæster. Jeg håber meget, at mange Roskilde-borgere fra nord til syd i kommunen vil bruge den flittigt. Der er fine faciliteter, ser det ud til.

arrow Læs også: Valgtema: Svømmehal i Viby

Forhistorien er dog denne: Viby havde i 2018 ingen svømmehal og har det stadig ikke. Mange lokale kræfter blev brugt i et forsøg på at råbe politikerne op. Det måtte jo være »Vibys tur« - det blev ofte gentaget, og bliver stadig gentaget. Naturligvis kan lokale Viby-borgere undre sig - hvor blev Vibys svømmehal af? En debat der til stadighed deler vandet.

Meget har ændret sig siden, og ikke kun på grund af corona-situationen. Der var - og er stadig ikke - en kommunal pengekasse, som konstant kan indfri alle vores særønsker. Der er udskudte opgaver, der var budgetlagt og vedtaget og nu udsættes for besparelser. Her kan vi nævne velfærd såsom mere hjælp til ældre, handicappede og børnefamilier med en særligt svær hverdag. Der er for mig at se ingen tvivl om, at der er brug for mere aflastning. Flere varme hænder.

Inden jeg selv »svømmer« videre omkring den nye svømmehal, så vil jeg bare lige påpege, at det oprindelige budget var på 110 millioner kroner og med en slutdato i 2019. Siden blev hele projektet udskudt og justeret til cirka 146 millioner kroner. Slutprisen og to års forsinkelse er cirka 224 millioner kroner i 2021, hvis ingen nye overraskelser dukker op!

Vel ved jeg, at meget skete undervejs, mildt sagt. Lokalpressen og flere politikere i byrådet har i årevis påpeget hele forløbet, som kørte på udskydelser og lappeløsninger Et uskønt projektforløb efter min mening.

Vibys ønske om en svømmehal til lokalsamfundet kan derfor næppe forventes indfriet indenfor en kortere tidshorisont. Her må vi være realistiske. Økonomien tillader det ikke. Det vil efter min bedste overbevisning være økonomisk uansvarligt at love Viby og andre omkringliggende bydele en ny svømmehal på nuværende tidspunkt.

Det glædelige er dog, at der er gode togforbindelser til Roskilde Station. Turen tager cirka seks minutter med toget, og der går direkte bus til svømmehallen. Samkørsel i bil er jo også en naturlig løsning.

En af sidegevinsterne ved at sige nej til ny svømmehal i Viby på nuværende tidspunkt vil jo være, at vi ikke skal spare yderligere på de vigtige kerneområder, som fortjener et løft.

arrow Svømmehal: Det er ikke længere et rungende nej
20. april 2017 kl. 19:14 Opdateret: kl. 11:54
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk