12. maj 2021
Tinghuset set udefra. Fremover er det gamle tinghus hjemsted for Frivilligcenter Roskilde og de frivillige sociale foreninger. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Tinghuset set udefra. Fremover er det gamle tinghus hjemsted for Frivilligcenter Roskilde og de frivillige sociale foreninger. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De frivillige har overtaget Tinghuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De frivillige har overtaget Tinghuset
Roskilde - 09. december 2016 kl. 18:09
Af Lars Ahn Pedersen

»Har I sat de frivillige i fængsel?« Den bemærkning har Roskildes borgmester Joy Mogensen (S) måttet lægge øre til flere gange, efter at det kom frem, at kommunen havde købt det gamle ting- og arresthus i Jernbanegade, så det kunne blive til nyt hjemsted for Frivilligcenter Roskilde.

arrow Læs også: Igen: Nul kroner til Frivilligcenter

Og det er rigtigt nok, at bygningen stadig bruges som arrest, men den øvrige del er nu overdraget til de frivillige sociale foreninger.

Fredag eftermiddag var det så blevet tid til at indvie den nye udgave af Tinghuset efter første etape af ombygningen. Den indebærer, at frivilligcentrets sekretariat er flyttet fra Lammegade og ind i stueetagen, mens 1. salen, hvor der tidligere var retssale, først står klar til brug i midten af 2017.

Frivilligcenter Roskilde drømmer derefter om at finde midler til at få istandsat 2. salen, men det bliver en større opgave. For ikke alene skal taget rives af Tinghuset, så loftet kan isoleres, men lige nu er der ikke engang en trappe op til 2. salen.

I forvejen var der hverken fjernvarme eller varmt vand i den 138 år gamle bygning, så det har været en del af renoveringen.

arrow Ny klub: - Vi lærer af hinanden, når vi er forskellige
04. oktober 2018 kl. 10:14 Opdateret: kl. 10:14
arrow En sejr for frivilligheden
01. december 2014 kl. 15:41 Opdateret: kl. 12:04
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk