8. april 2020
Det må have været noget af et spændende telefonopkald en beboer på Lindegårdsvej modtog i aftes.
Det må have været noget af et spændende telefonopkald en beboer på Lindegårdsvej modtog i aftes.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dagens mærkeligste opkald fra politiet: Kan du se en bil på din mark?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagens mærkeligste opkald fra politiet: Kan du se en bil på din mark?
Roskilde - 21. februar 2020 kl. 11:24
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En større eftersøgning blev torsdag aften sat i søen i området mellem Viby og Gadstrup.

Politiet havde fået en melding om, at en bilist var kørt ud på en mark i »Viby-området«, hvor bilen havde sat sig fast. Men hvor var det lige i Viby-området? Det lød meldingen, som kom klokken 20, ikke mere præcist på. Og det har en meget åbenlys forklaring, for meldingen kom fra bilisten selv, en 46-årig dement mand fra Lyngby.

- Meget tyder på, at der er manden selv, som foretog opkaldet til 112, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Kort efter fik Midt- og Vestsjællands Politi via Nordsjællands Politi en henvendelse fra pårørende til manden. Familien var bekymret for den 46-årige som var forsvundet. Familien beskrev manden som dement.

Politiet bad DSB om hjælp så deres logofører kunne holde øje med efterladte biler langs med jernbanesporet fra Roskilde til Viby og Borup. Måske bilen stod et sted med tændt havariblink som var til at se fra togene var tanken.

Heldigvis ringede den 46-årige endnu en gang til 112 og her fik de via gps-tracking lokaliseret opkaldet til området omkring Lindegårdsvej i Øster Syv mellem Viby og Gadstrup. Det fik politiet til at tænke alternativt.

- Vi ringede simpelthen til en adresse på Lindegårdsvej og fik fat i en mandlig beboer. Vi bad ham om at se ud på markerne omkring hans bolig, og han kunne ganske rigtig se noget, der lignede en efterladt bil på en mark, forklarer Martin Bjerregaard.

Herefter kom politiet til stedet og begyndte at eftersøge den 46-årige med hunde i området. Kort før klokken 22 var der »bid«, og den 46-årige kom ind i en patruljevogn og fik varmen.

Manden blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor familiemedlemmer senere afhentede ham til fornøden omsorg.

Politiet har med baggrund i denne hændelse og oplysninger i øvrigt en formodning om, at den 46-årige ikke længere opfylder de helbredsmæssige betingelser for at være i besiddelse af et kørekort. Det skal nu undersøges, og kan føre til, at manden bliver frakendt retten til at køre bil.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk