17. januar 2021
Tue Nielsen og de andre rødder i Camp Dänemark nyder en god gang smørrebrød, mens den hjemmebryggede hindbær- og citronsnaps bliver indtaget. Lejren dyrker danske traditioner. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Tue Nielsen og de andre rødder i Camp Dänemark nyder en god gang smørrebrød, mens den hjemmebryggede hindbær- og citronsnaps bliver indtaget. Lejren dyrker danske traditioner. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dagens lejr: - En form for kolonihavenationalisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagens lejr: - En form for kolonihavenationalisme
Roskilde - 28. juni 2016 kl. 15:21
Af Frederik Cederskjold

Højtbelagt smørrebrød og hjemmebrygget snaps er bare nogle af ingredienserne, de bruger, når de skal have godt humør i Camp Dänemark, der holder til i Roskilde Festivals vestlige del.

arrow Læs også: Chilipebrene kører revanchen i hus

Og klokken 14 mandag mødtes alle lejrens cirka tyve beboere til netop ovenstående menu, mens der blev sunget adskillige snapsetilbedende sange, hvilket kun styrkede lysten til den hidsige brændevin.

- Vi har gang i sådan en form for kolonihavenationalisme, siger 24-årige Tue Nielsen, som er en af beboerne i Camp Dänemark, der er en lejr, der har gjort en dyd ud af at fejre Danmark og nogle af landets traditioner.

Søndag aften viste lejren EM-finalen fra 1992, hvor danskerne sparkede sejren i hus. Den viste de på en fladskærm, som de havde fået til at køre i deres lejr. Der mødte 60 personer op, som sad og heppede på drengene fra 92. Lejrens beboere havde danske landsholdstrøjer på.

- Alle gik helt amok, da Danmark scorede. Vi lader jo lidt som om, at det er noget, der foregår live på skærmen - og ikke for 24 år siden. Vi spillede også penge på den første målscorer. Ikke alle gættede på John Faxe, men det var altså ham, der fik givet bolden et ordentligt smæk, så den endte i den tyske kasse, siger Tue Nielsen, mens han tager en god bid af en frikadellemad.

arrow BILLEDER: Satans helte på Arena
29. juni 2016 kl. 22:07 Opdateret: kl. 09:40
arrow Festival: Damon Albarns grænseløse ønske
29. juni 2016 kl. 21:20 Opdateret: kl. 21:02
arrow Billeder: Roskilde Festival har slået dørene op til musikken
29. juni 2016 kl. 17:02 Opdateret: kl. 08:10
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk