15. april 2021
Dåstrup Skole kan fejre, at de er udpeget som Danmarks bedste i en undersøgelse af karakterer, fravær, trivsel og lærerkompetencer. Foto: Kenn Thomsen
Dåstrup Skole kan fejre, at de er udpeget som Danmarks bedste i en undersøgelse af karakterer, fravær, trivsel og lærerkompetencer. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dåstrup Skole er landets bedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dåstrup Skole er landets bedste
Roskilde - 04. marts 2016 kl. 18:37
Af Kristian Jørgensen

Ingen over og ingen ved siden af. Dåstrup Skole er intet mindre end Danmarks nummer et, og det skyldes ikke kun gode karakterer.

arrow Læs også: Kvaliteten er dalet på Roskildes skoler

Skolen scorer højere end alle andre folkeskoler i landet i en undersøgelse foretaget af Søndagsavisen, hvor karakterer er vægtet sammen med elevtrivsel, fravær og lærernes uddannelsesniveau.

Hovedårsagen til Dåstrup Skoles flotte placering skal dog findes netop på karaktergennemsnittet, der ved sidste års afgangsprøver tog et kvantespring fra 7,4 til 9,0.

Det giver skolen en score på 95,7 ud af 100 i undersøgelsen, og karakteren vægter 40 procent af det samlede resultat. Skolens trivsel og fravær ligger på 71,4 og 71,2 point, og lærerkompetencerne trækker op igen med 91,0 point.

Også andre af kommunens skoler klarer sig godt i rangeringen af alle landets folkeskoler. Klostermarksskolen opnår en samlet 12.plads og har en mere jævnt høj score, mens Østervangsskolen er nummer 40 ud af de 770 skoler. Det er måske overraskende set i lyset af, at skolen ligger i et socialt blandet område og har kommunens tredjehøjeste andel af tosprogede elever.

arrow Roskilde-elever er nu i top 10
05. februar 2016 kl. 16:05 Opdateret: kl. 15:25
arrow Store karakterspring i første reformår
05. september 2015 kl. 06:52 Opdateret: kl. 18:36
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk