17. september 2019
Det er kun lidt over et år siden, at Henrik Bo Nielsen tiltrådte som direktør for museumskoncernen Romu. Nu forlader han stillingen for at blive direktør for Kultur, Børn og Unge i DR. Foto: Mie Neel
Det er kun lidt over et år siden, at Henrik Bo Nielsen tiltrådte som direktør for museumskoncernen Romu. Nu forlader han stillingen for at blive direktør for Kultur, Børn og Unge i DR. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DR kaprer Romu-direktør: - Den mest attraktive stilling i dansk kulturliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DR kaprer Romu-direktør: - Den mest attraktive stilling i dansk kulturliv
Roskilde - 13. december 2018 kl. 09:12
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Museumskoncernen Romu skal igen have ny direktør, efter at Henrik Bo Nielsen har valgt at forlade stillingen for at tiltræde som direktør for Kultur, Børn og Unge hos DR. Det sker senest 1. april 2019.

arrow Læs også: Ny Romu-direktør: Jeg har høns fra Lützhøfts gående derhjemme

- Jeg ærgrer mig selvfølgelig over, at vi nu skal bruge tid på at skifte direktør, siger Joy Mogensen (S), borgmester i Roskilde Kommune og bestyrelsesformand i Romu, der dækker museerne i Roskilde, Lejre og Frederikssund.

Henrik Bo Nielsen har været direktør for Romu siden efteråret 2017, hvor han afløste den mangeårige direktør Frank Birkebæk, der gik på pension. Før det var han fra 2007 til 2017 administrerende direktør for Det Danske Filminstitut, og i perioden 1992 til 2007 var han administrerende direktør på Dagbladet Information.

- Jeg har fået en fantastisk modtagelse i Frederikssund, Lejre og Roskilde og har nydt at arbejde i tre kommuner, der prioriterer deres kulturliv. Muligheden for at takke ja til det, jeg anser for den mest attraktive stilling i dansk kulturliv, var imidlertid for fristende. Jeg kommer til at savne museets dedikerede og dygtige medarbejdere og det projekt, vi var fælles om. Den kommende tid vil jeg koncentrere mig om at bidrage til så god en overgang som muligt, siger han i en pressemeddelelse.

Romus bestyrelse mødes mandag den 16. december for at tilrettelægge det videre arbejde.

Stillingen som direktør for Kultur, Børn og Unge i DR er ny og blev slået op, efter at DR i september meldte en ny organisation ud, hvor de daværende tre indholdsområder, DR Danmark, DR Nyheder og DR Kultur, blev til to nye direktørområder: DR Nyheder Aktualitet og Distrikter samt DR Kultur, Børn og Unge. Sidstnævnte omfatter blandt andet børne- og ungeområdet, videnskab, livsstil, drama, kultur samt ensembler og Koncerthuset. Det er dette område, Henrik Bo Nielsen fremover bliver direktør for.

- Det har været vigtigt for os, at finde en direktør med en klar profil både i forhold til det publicistiske og det kulturelle. Få har som Henrik Bo Nielsen en så indgående erfaring med begge disse områder. Derfor er jeg glad for, at en enig bestyrelse - sammen med DR's kommende bestyrelsesformand - nu har peget på ham som den rette. Der er jo tale om et nyetableret direktørområde, som står over for en stor og spændende opgave. Den nye direktør har den helt rette baggrund til at sikre den videre udvikling, siger DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen.

arrow Museumskoncern finder ny direktør
02. april 2019 kl. 09:11 Opdateret: kl. 09:11
arrow Korttids-direktør har skabt ro på bagsmækken i Romu
13. december 2018 kl. 13:41 Opdateret: kl. 13:39
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk