26. marts 2019
OK Roskildes Janne Brunstedt (midten) føjede yderligere to DM-guld til samlingen. Her står han mellem John Tripax (tv), som han slog på den lange distance i H70, og Rasmus Møller Jess, som løb sig til bronze i H20. Foto: OK Roskilde
OK Roskildes Janne Brunstedt (midten) føjede yderligere to DM-guld til samlingen. Her står han mellem John Tripax (tv), som han slog på den lange distance i H70, og Rasmus Møller Jess, som løb sig til bronze i H20. Foto: OK Roskilde
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DM blev afgjort med tre dages forsinkelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DM blev afgjort med tre dages forsinkelse
Roskilde - 12. september 2018 kl. 12:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Weekendens DM i stafetorientering vil blive husket mange år ud i fremtiden, men af de forkerte årsager. På grund af en menneskelig fejl i opsætningen af det komplicerede tidtagningssystem blev ikke alle deltagere noteret for tid i målet, og derfor måtte en række vindere, heriblandt en del fra Roskilde, rejse hjem fra Harrild Hede syd for Viborg uden medaljer.

arrow Læs også: Orienteringsløbere er tilbage i 2. division

Først tirsdag aften lykkedes det arrangøren, Orienteringsklubben i Herning, at få så meget styr på de rekonstruerede tidsmålinger, at der kunne udråbes vindere i de mange klasser. Det var der hele tre hold fra OK Roskilde, som kunne glæde sig over. I klassen D65 blev det nemlig til guld for Ane Veierskov og Inge Jørgensen, og i H65 tog John Tripax, Aksel Andersen og Janne Brunstedt ligeledes guld.

I D60-klassen blev det til sølvmedaljer til Annette Petersen, Jette Kreiberg og Hanne Petersen. Sidstnævnte har aldrig tidligere fået medalje ved et DM. Medaljerne uddeles ved en senere lejlighed, dog med det forbehold at der kan komme protester, omend OK Roskilde vurderer, at det er usandsynligt.

Dagen efter stafetkonkurrencen blev der dystet i DM på den lange bane, og her virkede tidskontrollen upåklageligt. Janne Brunstedt løb sig til endnu en guldmedalje i H70, og ved siden af ham på medaljeskamlen stod John Tripax med en sølvmedalje om halsen.

Størst glæde i klubben vakte dog bronzemedaljen til juniorløberen Rasmus Møller Jess i klassen H20. Han har de seneste to sæsoner konstant placeret sig lige uden for medaljeskamlen i alle vigtige konkurrencer og er derfor regnet som et stort talent i sporten. Bronzemedaljen udløste da også straks en plads på ungdomslandsholdet, som senere i år skal dyste ved de europæiske ungdomsmesterskaber i Schweiz.

For H70-løberen Janne Brunstedt har sæsonen 2018 været intet mindre end fantastisk. Ved årets danske mesterskaber i henholdsvis ultralang, lang, stafet og mellem er det blevet til guld, og i sprint blev det til sølv. Dertil kommer et verdensmesterskab i sprint, som blev vundet i juli i København. I den lange række af danske mesterskaber mangler kun mesterskabet i natorientering at blive afviklet. Her er OK Roskilde vært for stævnet, som afvikles den 6. oktober i Sandflugtplantagen i Odsherred.

arrow Nu kan du lave dit eget orienteringsløb
22. september 2018 kl. 13:02 Opdateret: kl. 17:09
arrow Roskilde sprintede sig til seks DM-medaljer
30. maj 2018 kl. 14:17 Opdateret: kl. 14:17

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk