9. juli 2020
I en række byer på Sjælland har de borgere, som sværger til kontanter, sværere ved at komme til kontanterne af den simple grund, at byerne ikke har hæveautomater. I Vindinge tilbyder den lokale Spar-købmand Michael Møller (th.) nu, at faste ældre og handicappede kunder får muligheden for at købe på kredit. Foto: Lars Kimer
I en række byer på Sjælland har de borgere, som sværger til kontanter, sværere ved at komme til kontanterne af den simple grund, at byerne ikke har hæveautomater. I Vindinge tilbyder den lokale Spar-købmand Michael Møller (th.) nu, at faste ældre og handicappede kunder får muligheden for at købe på kredit. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronahjælp: Købmand genindfører »på regning«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronahjælp: Købmand genindfører »på regning«
Opdateret 18. marts 2020 kl. 17:39
Roskilde - 18. marts 2020 kl. 17:19
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange landsbyer har en købmand, men ingen kontantautomat, selv om mange ældre fortsat sværger til kontanterne. Det har en købmand i Vindinge fundet en løsning på, han gør som i gamle dage.

arrow Læs også: Anparter sikrer ny købmand

Der er en del kilometer til den nærmeste hæveautomat for borgerne i Vindinge ved Roskilde, og sådan har det været i rigtig mange år.

Der er ingen umiddelbar adgang til kontanter, og det giver problemer for en del af byens ældre, som fortsat sværger til, at 100 kroner er en seddel med den gamle Lillebæltsbro på den ene side og Hindsgavl-dolken på den anden og ikke bare et beløb på et plastikkort.

De ældre i Vindinge - og en lang rækker mindre byer på Sjælland - har i disse tider svært ved at få fat i deres livsvigtige kontanter, fordi landet er lagt ned af coronavirus. Og hvordan skal de så få gjort de daglige indkøb?

Køb på kredit

Det skal de ældre ikke bekymre sig om i Vindinge. Den lokale Spar-købmand har løst problemet og genindfører simpelthen »på regning«, sådan som mange kan huske fra gammel tid. Tilbuddet gælder også andre svage borgere som for eksempel handicappede.

- Vi har en stor opbakning fra Vindinges ældre borgere, og det her er vores forsøg på at gøre deres hverdag lidt mindre besværlig i tider, hvor vi alle har det svært, men hvor de måske har det ekstra svært, fordi de ikke kan komme til de hæveautomater inde i Roskilde, hvor de normalt henter deres kontanter, siger købmand Michael Møller og fortsætter:

- Vi er jo Vindinges købmand, så naturligvis skal vi støtte op om det, vi kan, og det her er en måde. Det betyder jo ikke alverden for os, men jeg tror, det kan have en stor betydning for nogle af vores faste kunder. Når de så igen har adgang til kontanter, så kan vi lave en afregning, siger han.

Husker den sorte bog

Michael Møller har været købmand i mange år, og fra sin tid i en købmandsforretning i Slagelse husker han den sorte bog.

- Det var bestemt positivt. Den sorte bog var der, hvor vi holdt styr på alle vores kreditkunder. Jeg forestiller mig et lignende system hos os, siger han.

Begynder at bringe ud

Spar-købmanden har også længe spekuleret på at begynde udbringning i byen, og nu er tiden inde.

- Vi havde egentlig tænkt os at begynde med det efter sommerferien, men coronakrisen gør det meget aktuelt, så vi begynder med gratis udbringning hver dag fra nu af. Man kan ringe og bestille mellem klokken 10 og 11, og så kører vi ud mellem klokken 12 og 14, siger han.

Faste kunder fra Vindinge, der gerne vil handle på kredit eller have bragt varer ud, kan kontakte butikken på mailen michaelmollerjorgensen@gmail.com eller telefon 26 21 83 53.

I Roskilde Kommune har følgende byer et supermarked, men ingen hæveautomat: Gadstrup, Snoldelev, Ågerup, Gundsømagle og altså Vindinge.

arrow Pengene er i hus: Købmandsbutik er reddet
07. april 2020 kl. 19:27 Opdateret: kl. 12:52
arrow Investormøde skal få Vindinge nærmere en ny købmand
03. marts 2020 kl. 15:28 Opdateret: kl. 13:26
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk