3. august 2021
Denne bygning kaldes Whisky-fabrikken, og her fremstillede man whisky fra 1952, men huset blev opført allerede i 1881.
Denne bygning kaldes Whisky-fabrikken, og her fremstillede man whisky fra 1952, men huset blev opført allerede i 1881.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byvandring på Spritfabrikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byvandring på Spritfabrikken
Roskilde - 19. juni 2021 kl. 06:33

Onsdag den 23. juni foregår ugens byvandring på den gamle Spritfabrik på hjørnet af Ringstedgade og Holbækvej med start klokken 19.00.

Journalist og lokalhistoriker Henrik Denman fortæller om fabrikkens historie og forskellige funktioner siden slutningen af 1800-tallet. Det hele startede, da den gamle kro ved Møllehusene blev lavet om til spritfabrik og senere indgik i den store koncern De Danske Spritfabrikker, der blev skabt af C. F. Tietgen.

Under rundturen kan deltagerne høre om de forskellige bygningers funktion gennem tiderne og om produkterne, ikke mindst den store succes Gammel Dansk, der blev fremstillet her.

Aprilsnar
Spritfabrikken blev også hjemsted for den mest berømte aprilsnar nogensinde i Roskilde i 1976, opfundet af daværende layout-chef Jan Thoresen på den nu hedenfarne Roskilde Tidende.

Ifølge denne historie var spritfabrikken ved et uheld kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps, og stod derfor med 6.000 liter usælgelig spiritus. Derfor skulle det sælges for en 10-er per liter, men så skulle folk også selv sørge for at medbringe emballage, dunke, spande osv.

etc.
Folk stod i lang kø for at få del i de billige dråber, og da det gik op for dem, at de var hoppet på en aprilsnar, blev dunke og spande smidt i området. En journalist fra avisen, der dukkede op for at lave reportage, blev så upopulær, at han måtte flygte igen.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk