2. august 2021
Cirka 30 personer var med, da historiker Lykke Førslev søndag stod for en byvandring i Matador og Lise Nørgaards fodspor. Her nyder gruppen udsigten til fjorden fra bagsiden af Domkirken. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Cirka 30 personer var med, da historiker Lykke Førslev søndag stod for en byvandring i Matador og Lise Nørgaards fodspor. Her nyder gruppen udsigten til fjorden fra bagsiden af Domkirken. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byvandring: Her var virkelighedens Matador

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byvandring: Her var virkelighedens Matador
Opdateret 07. maj 2018 kl. 13:24
Roskilde - 07. maj 2018 kl. 11:36
Af Britt Nielsen

To banker, som konkurrerer. To tøjforretninger, hvor de fine kun kommer i den ene. En barnepige, som flirter med en tjener. En frue med rengøringsvanvid. Og en frue, som mander sig op og kæmper under Anden Verdenskrig.

arrow Læs også: Lise Nørgaard fejrede sin 101-års fødselsdag

Det lyder som den folkekære tv-serie Matador, og det er det også. Men det er også historier fra Roskilde, da Lise Nørgaard voksede op.

Lykke Førslev er historiker og turguide på byvandringen »Matador - i Lise Nørgaards fodspor«, som søndag formiddag begynder på Hestetorvet.

Omkring 30 deltagere har valgt at gå med i det fine vejr, som ellers kunne friste mange til at blive hjemme i haven.

- Under mit studie kiggede jeg på historiske tv-serier og film, for det er der, mange får deres historieviden fra, fortæller Lykke Førslev, som er født og opvokset i Roskilde.

Hun peger på lejlighederne over butikken TTU. Det var på første sal, at Lise Nørgaard boede i sine første år, men faderen havde købmandsbutik i stuen.

Familien havde en barneplejerske, som på sin vej parken, sneg sig ind på restauranten Promenaden, hvor hun havde en flirt med en tjener. Det blev senere inspirationen til Agnes' flirt med tjener Boldt i Matador.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde mandag den 7. maj. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Se billeder: Stolt Lise Nørgaard hyldet med buste på slottet
28. september 2017 kl. 05:28 Opdateret: kl. 21:24
arrow Lises 100 år fejret
14. juni 2017 kl. 19:15 Opdateret: kl. 19:15
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk