31. juli 2021
En 24-årig mand fra Nærum er blevet dømt for vold efter at have slået to andre unge mænd ved Arena-scenen på sidste års Roskilde Festival. Foto: Kristian Jørgensen
En 24-årig mand fra Nærum er blevet dømt for vold efter at have slået to andre unge mænd ved Arena-scenen på sidste års Roskilde Festival. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brækkede næsen før rapkoncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Brækkede næsen før rapkoncert
Roskilde - 20. oktober 2020 kl. 05:02
Af Steen Østbjerg

For nogle står koncerten med rapperen Skepta på den første dag af sidste års Roskilde Festival som en af de store oplevelser.

arrow Læs også: Slagsbror fik samfundstjeneste for at sparke med bløde sko

To gymnasiekammerater fik dog et minde, de helst havde været foruden - og en 24-årig mand fra Nærum har nu også fået en dom for vold ud af koncerten.

De to gymnasiekammerater var på vej til koncerten på Arena-scenen, da den 24-årige gik ind i dem.

Sammenstødet blev mødt med et »Hey! Hvad laver du!?« men den 24-årige var meget aggressiv og slog først den ene af kammeraterne i ansigtet en enkelt gang og derefter den anden to gange, hvilket resulterede i, at den ene fik åbent brud i næsen og måtte sys med seks sting.

Genkendte voldsmand
Den værst tilskadekomne tog direkte på skadestuen.

Den anden af gymnasiekammeraterne ringede til sin far og gik til samariterteltet, hvor der var lang kø. I ventetiden ville tilfældet, at den 24-årige også dukkede op for at få behandling.

- Det er ham! udbrød den studerende, og hans far skyndte sig at tage et billede af ham.

Billedet indgik som bevismateriale, og i rettens optik var der derfor ingen tvivl om, at der var tale om den rette mand.

Spørgsmålet var blot, om han kunne dømmes for vold. Han var kommet til samariterteltet for at få behandling for et forstuvet håndled, som han angiveligt havde pådraget sig ved at deltage i en moshpit under Skepta-koncerten.

En af den 24-åriges kammerater fortalte, at han havde været sammen med den 24-årige det meste af tiden, og at han hverken havde set nogen slå eller havde hørt nogen tale om det i den resterende del af festivalen.

På den anden side blev også gymnasiekammeraternes forklaringer støttet af vidner, der havde haft samme oplevelse af tingene, som de selv havde.

Uenige dommere
Den ene af de tre dommere i domsmandsretten mente, at forklaringerne fra den 24-årige og dennes kammerat ikke helt kunne afvises, og at den 24-åriges derfor skulle frifindes.

De to andre dommere lagde vægten på de andre vidner og hæftede sig ikke mindst ved, at den 24-årige var blevet genkendt allerede halvanden time efter forholdet. Disse to dommere blev udslagsgivende for dommen, der kom til at lyde på fængsel i 80 dage.

Straffen blev gjort ubetinget. Det skyldtes dels, at den 24-årige tidligere er blevet straffet for vold, og at retten lagde vægt på, at der var tale om helt uprovokeret vold.

arrow Nikkede rival en skalle på Roskilde Festival
09. december 2016 kl. 16:26 Opdateret: kl. 12:00
arrow Hjemmeværnsmand påkørt i festivaltrafik
27. juni 2015 kl. 13:42 Opdateret: kl. 09:13
arrow Festivalvold ikke nok til udvisning
23. juli 2013 kl. 07:43 Opdateret: kl. 14:22
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk