22. oktober 2020
Borgmester Tomas Breddam (S) til et borgermøde om Tour de France, som Roskilde nu ser ud til at få endnu et år at forberede sig på. Foto: Kim Rasmussen
Borgmester Tomas Breddam (S) til et borgermøde om Tour de France, som Roskilde nu ser ud til at få endnu et år at forberede sig på. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester lever fint med tourstart i 2022

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester lever fint med tourstart i 2022
Roskilde - 29. juli 2020 kl. 12:15
Af Kristian Jørgensen

Der bliver med stor sandsynlighed alligevel ingen Tour de France i Roskilde næste år.

arrow Læs også: Udskudt tourstart koster halv million, men vækker glæde

Den internationale cykelunion, UCI, har bekræftet, at Touren i 2021 bliver fremrykket til 26. juni for ikke at kollidere med OL i Tokyo. Da starten på Tour de France derfor kommer til at ligge oven i EM-slutrunden i fodbold i København, forventes tourstarten at blive flyttet, så Danmark må vente til 2022. Det går nok, så længe megabegivenheden kommer hertil senere, mener Roskildes borgmester, Tomas Breddam.

- Hvis det bliver i 2022, så klarer vi også det. Hvis det bliver en uge før, bliver det derimod lidt sværere for Roskilde, siger han.

En fremrykning vil nemlig gøre det svært at få Touren til at falde sammen med Roskilde Festival, hvad der netop er ønsket, så helikopterbillederne af den fyldte Dyrskueplads kan nå verden rundt. Borgmesteren lider derfor ikke de helt store hovedbrud over, at den længe imødesete begivenhed må vente. For der er ingen tegn på, at det helt glipper.

- Jeg kan ikke se noget problem i det for indeværende, men vi skal selvfølgelig have en aftale med ASO (tourarrangør, red.) om, at det kommer. Foreløbigt glæder vi os bare over, at Tour de France kommer hertil, og så finder vi en løsning på det, siger Tomas Breddam.

arrow Tour de France-rytterne overnatter ikke i Roskilde
29. februar 2020 kl. 16:59 Opdateret: kl. 17:21
arrow Tourstart og festival vil samarbejde om frivillige
08. februar 2020 kl. 14:12 Opdateret: kl. 16:33
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk