22. april 2021
Foto: Lars Kimer
Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester-jubel: Sidste statslige ja til kystsikring af Jyllinge Nordmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester-jubel: Sidste statslige ja til kystsikring af Jyllinge Nordmark
Roskilde - 01. februar 2018 kl. 14:07
Af Lars Kimer

Torsdag den 1. februar er en dag, som formentlig vil blive husket i Jyllinge Nordmark. DAGBLADET har netop talt med en jublende lykkelig borgmester, Joy Mogensen, som fortæller, at kommunen i dag har fået det sidste ja til kystsikring af Jyllinge Nordmark fra de statslige instanser.

arrow Læs også: Initiativ til særlov for hurtig kystsikring

Kystdirektoratet har i dag givet tilladelse til efter kystbeskyttelseslovens §16 at der må opføres det fremlagte kystsikringsprojekt i Jyllinge Nordmark.

- Jeg tør jo næsten ikke tror det. Det er noget som har taget så lang tid, det påvirker så mange, og det vil bringe ro i rigtig mange mennesker i det område, som har været så hårdt ramt, siger Joy Mogensen.

Processen med at få etableret en kystsikring begyndte nærste den dag tilbage i 2013, hvor stormfloden efter stormen Bodil fejede ind over Jyllinge Nordmark og forvoldte skade på 319 hjem. Dagen var 6. december 2013.

- Jeg ved der sikkert er folk i området, der kunne tænke sig kystsikringen anderledes, og jeg kan godt forstå den følelse, men i et demokrati vil det næsten altid være sådan i en sag som denne, som berør så mange så dybt, siger hun.

Retslige spørgsmål i forbindelse med den sidste tilladelse kan stadig indklages. Det skal ske inden for den kommende måned. Kommer der ingen indsigelser, så tør borgmesteren godt sige en sætning højt nu.

- Kommer der ingen indsigelser, så skal sagen i udbud, og så er vi i gang med byggeriet inden næste stormflodssæson. Jeg tør næsten ikke sige det højt, siger Joy Mogensen.

Roskilde Kommuner og Frederikssund Kommuner mangler at give en tilladelse til projektet efter vandløbsloven. Den giver Roskilde Kommune i løbet af næste uge og Frederikssund hurtigt derefter.

arrow Kystsikring: Hvad nu?
16. april 2019 kl. 07:23 Opdateret: kl. 11:11
arrow Genvejen er endt med at blive en omvej
15. april 2019 kl. 14:12 Opdateret: kl. 12:44
arrow Hvad nu? Uvished efter afblæst digeprojekt
13. april 2019 kl. 05:10 Opdateret: kl. 19:10
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk