23. marts 2019
Det er en chance, jeg nok ikke får så mange gange, siger Joy Mogensen, der har takket ja til invitationen om at komme på et ganske særligt studieophold i USA. Foto: Thomas Olsen
Det er en chance, jeg nok ikke får så mange gange, siger Joy Mogensen, der har takket ja til invitationen om at komme på et ganske særligt studieophold i USA. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester i eksklusivt selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester i eksklusivt selskab
Roskilde - 12. september 2018 kl. 06:38
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskildes borgmester, Joy Mogensen (S), har fået en sjælden fjer i hatten. Hun er med i en gruppe af personer, som i slutningen af denne uge drager til USA på et studieophold, som det kun er de færreste beskåret at deltage i. For opholdet er hverken noget, man kan melde sig til eller søge om at komme på.

Det er den amerikanske stat, der inviterer en række unge europæere, som ser ud til at kunne præge deres lande fremover, til et ophold, hvor der bliver lejlighed til at drøfte aktuelle emner med nogle centralt placerede personer og nogle af de bedste amerikanske hjerner.

- Det er den amerikanske ambassade, der har sendt en invitationen, og hvordan de har fundet frem til mig, aner jeg ikke. Der er deltagere fra en masse lande. Fra Danmark er vi to, men hvordan de har fundet frem til at invitere mig, ved jeg ikke, siger Joy Mogensen.

Invitationerne er sendt til folk, der arbejder i regeringsapparatet, men også til politikere, NGO'er og journalister. Tilsvarende inviterer EU udvalgte amerikanere til et ophold i Europa, så der er tale om en form for transatlantisk udvekslingsprogram, som skal være med til at styrke forståelsen mellem Europa og Nordamerika.

Programmet har kørt i årtier og har i år højredrejningen blandt de unge som tema.

- Det er en chance, jeg nok ikke får så mange gange, også fordi jeg her får mulighed for rent faktisk at tale med mennesker, som jeg ellers aldrig ville have en chance for at komme i nærheden af. Det er folk, jeg kun plejer at læse bøger af. Jeg tænker, at jeg bliver klogere af det, og at det i sidste ende også kommer Roskilde til gode, siger Joy Mogensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk