20. september 2021
Borgmester Tomas Breddam er ikke glad for at se partifællen Morten Gjerskov stryge sig selv fra opstillingslisten til det ventende valg. Men han bekymrer sig ikke om manglende erfaring blandt kandidaterne. Foto: Jens Wollesen
Borgmester Tomas Breddam er ikke glad for at se partifællen Morten Gjerskov stryge sig selv fra opstillingslisten til det ventende valg. Men han bekymrer sig ikke om manglende erfaring blandt kandidaterne. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester er ikke bekymret over erfarne kræfters farvel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Borgmester er ikke bekymret over erfarne kræfters farvel
Opdateret 13. september 2021 kl. 12:36
Roskilde - 13. september 2021 kl. 11:56
Af Kristian Jørgensen

Det kom bag på borgmester Tomas Breddam, at hans partifælle og formand for sundheds- og omsorgsudvalget fredag meddelte, at han alligevel ikke stiller op til kommunalvalget om to måneder.

arrow Læs også: Slut med Gjerskov i byrådet: Trækker stikket

- Ja, og jeg er rigtig ærgerlig over det. Morten repræsenterer utrolig meget erfaring i Roskilde Byråd, og han har været udvalgsformand i al den tid, jeg har været i byrådet, siger Tomas Breddam.

Han leder lidt efter ordene for ikke at forfladige den betydning, Morten Gjerskov har haft.

- Han har været en, der har taget opgaven på sig. Både i forhold til kommunikationen med ældrerådet, men han har også altid bekymret sig og keret sig om de ældre, som han har haft ansvaret for. Det er virkelig pokkers ærgerligt, men sådan er det, siger borgmesteren.

Taler ikke om problemer

Morten Gjerskov har i meddelelsen om sin beslutning forklaret, at processen op til det seneste budgetforlig var hovedet på sømmet, da ældreområdet blev forbigået.

Det vil borgmesteren dog ikke kommentere, men henviser til gruppeformand Gitte Kronbak Nielsen.

Hun ærgrer sig over, at budgettet blev anstødsstenen for Morten Gjerskov, når det netop blev sikret, at der ikke kommer besparelser på ældreområdet som de to foregående år.
Hun mener ikke, at Socialdemokratiet har været for ivrige efter at favne bredt i budgetforliget på bekostning af socialdemokratiske mærkesager.
- Når man laver budgetforlig, er alting et kompromis, og det er rigtig vigtigt at lave et bredt forlig. Så er det klart, at der bliver slugt kameler fra både vores og andre partiers side, siger S-gruppeformanden.

Morten Gjerskov forklarer også sin afsked med, at samarbejdet i den socialdemokratiske gruppe ikke fungerer. Heller ikke det vil Tomas Breddam komme nærmere ind på.

- Det, jeg har bedt Morten om, er, at vi får mødtes og talt om, hvad det er, så jeg kan blive klogere på det, siger han.

Gitte Kronbak Nielsen mener ikke, der er de interne problemer i S-gruppen, som Morten Gjerskov giver udtryk for.
- Det er jo Mortens udlægning. Der vil altid være diskussioner i en gruppe som vores, men jeg synes i bund og grund, vi altid er kommet frem til noget, alle kan leve med, siger hun.

»Vi er jo videre«

Med to måneder til valget kommer afbuddet fra en af Socialdemokratiets bedste kort næppe belejligt.

Især ikke når en række af partiets profiler heller ikke genopstiller eller har forladt byrådet siden sidste valg: Poul Lindor Nielsen og Joy Mogensen, som begge havde borgmestererfaring, Daniel Prehn og Karim Arfaoui, som begge har været udvalgsformænd, og viceborgmester Poul Andersen.

Det bekymrer dog ikke Tomas Breddam, som ser en bred repræsentation på S-kandidatlisten.

- Vi har en helt fantastisk liste. Den har aldrig været bedre i mine øjne, siger han.

- Vi er jo videre. Vi må tage det til efterretning, og så må vi jo frem. Det er ikke noget, jeg bekymrer mig om. Jeg kan se fantastiske muligheder med den gruppe, vi har, og det er det, jeg fokuserer på, siger borgmesteren.

Det har stadig ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra Morten Gjerskov selv.

arrow Råd kræver flere penge til pleje efter budgetskred
25. august 2021 kl. 13:37 Opdateret: kl. 13:16
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk